Kategorije Vijesti

ŠKORO POTVRDIO: Domovinski pokret mi je vratio milijun kuna

Širi dalje

Dana 20. srpnja javnost je ostala šokirana neopozivom ostavkom Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta. Iako je rekao da odlazi iz osobnih razloga, u javnosti se spominju brojni drugi  motivi  – novac,  želja utjecajanih članova za suradnjom s HDZ-om (čemu je Škoro prepreka?) pa čak i ljubavne afere koje šire sami članovi stranke.



U kratkom razgovoru za Jutarnji list Škoru je izgovorio jednu znakovitu rečenicu koja prošla ispod radara: “Ne želim da stranka bude moj talac, jer zašto bi netko gradio sanitarni koridor prema DP-u, prema nečemu dobrome i vrijednom, samo zato što sam ja na čelu stranke. “

Potvrdio je kako je odmah nakon lokalnih izbora na sastanku vrha stranke predložio da svi skupa daju ostavke na stranačke dužnosti kako bi se nakon završenog izbornog ciklusa što prije održali izbori za novo vodstvo DP-a.

Taj prijedlog nije prihvaćen uz obrazloženje da stranku do izbora netko mora voditi, da stranačka tijela moraju funkcionirati  inače ne bi imao tko pripremiti izbore.

Mediji su objavili ( a iz Domovniskog pokreta potvrdili izjavom da je istraga u tijeku )  da se kao motiv  stavke navodi i neovlašteno snimanje stranačkih prostorija – što je organizirao politički tajnikm i suvlasnik Pevexam Mario Radić. Snimanje je orgnizirano  navodno bez znanja Škore i bivšeg stranačkog tajnika Marija Žepine, a što je, priča se u kuloarima, rezultiralo kompromitirajućim snimkama.

Što je stvarna istina trenutno nije poznato.

Istraga se provodi i protiv neovlaštenog prisluškivanja Mate Radeljića, nekad bliskog suradnika Miroslava Škore, kojem su ozvučili  stan u Zagrebu i snimali njegove razgovore.  U te razgovore upao je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović pa se u užem krugu Domovinskog pokreta zbijaju  šale na njegov račun.

Miroslav Škoro je u intervjuu za Hrvatski tjednik otkrio da je počinio dvije velike greške koje bi, da može vratiti vrijeme, promijenio.

“Prvo, ne bih dao izjavu kako ću glasovati u drugome krugu predsjedničkih izbora i ne bih uvjetovao drugoj stranci koga će istaknuti kao kandidata za predsjednika Vlade”, pojasnio je. Dodaje kako misli da je to mogao bolje i pametnije napraviti, ali je bio isprovociran i krivo savjetovan.

O svemu će, kaže, reći i njegov novi album pjesama na kojem radi, a čiji naziv bit će “Izdajice i heroji” potvrdivši da je dio razloga koji su doveli do raskida i financijske naravi.

Tijekom izborne kampanje za parlamentarne izbore 2020. godine, Miroslav Škoro bio je najveći “donator” svojoj stranci – donirao je maksimalnih  30.000 kuna i posudio milijun kuna, a taj iznos pozajmice naveden je i u Imovinskoj kartici

Isti iznos, milijun kuna, stranci je navodno posudio i Mario Radić.

Portal 24 sata je objavio da je nakon ostavke Škori vraćena pozajmica, što je potom potvrdio i sam Škoro: “Pozajmica mi je vraćena s današnjim datumom (26. srpnja 2021.).”

Bartulica: Financijsko stanje nije najbolje

Na pitanje je li Miroslav Škoro bio prisiljen otići zbog financijskih malverzacija u stranci, član Predsjedništva Domovinskog pokreta Stijepo  Bartulica odgovorio je kako je to “komplicirana situacija”.

“Što se tiče ostavke, svi smo zatečeni, nije zavidna situacija. On je sam iznio razloge zašto je otišao, ne bih ulazio dublje u to. Mi smo danas saznali aktualno stanje u stranci u vezi nekih stvari. Ja nisam financijski stručnjak niti mogu reći, osim da financijsko stanje nije najbolje. Rekao bih da situacija nije bila najbolja i mnogi su bili iznenađeni. Morat ćemo se konsolidirati”, kazao je Bartulica.

Domovinski pokret na ime izabranih zastupnika u Hrvatskom saboru dobiva godišnje oko 4,5 milijuna kuna

U međuvremenu je Škorina sestra Vesna Vučemilović, nakon javne svađe s novim šefovima DP-a, zatražila ispisnicu iz stranke, a na press konferenciji je Ante Prkačin izrazio nadu na će “ona i Škoro ostati u saborskom klubu DP-a”.

Škoro je potpredsjednik Sabora i napusti li i on saborski  klub DP-a bi će to preveliki udarac za ionako grogiranu stranku.

M. Marković/Foto: screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

1 sat prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

2 sata prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

2 sata prije