Kategorije Vijesti

Snažan potres u Zagrebu, tresle se kuglice na borovima

Širi dalje

Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je potres jakosti 5,2 pogodio u ponedjeljak ujutro sjeverozapadni dio Hrvatske s epicentrom 12 kilometara jugozapadno od Siska.



Potres u 6,28 sati je bio na dubini od dva kilometra, a epicentar 12 kilometara jugozapadno od Siska i 50 kilometara jugoistočno od Zagreba, objavili su.

Po prvom izvješću Seizmološkog saveza Hrvatske jačina potresa je  5,0 po Richteru, a  epicentar je bio 12 kilometara blizu Siska. Trenutno nema dojava o štetama, a vjeruje se da bi na području Siska moglo biti materijalne štete.

Naknadni potres osjetio se u 7 sati  Bio je jačine 1,8

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, rekao je da u gradu ima štete od potresa. “Pogodio nas snažan potres, nikada nisam ovo doživio. Ne znam ima li žrtava, materijalne štete ima”, rekao je Dumbović za N1.

Gradonačelnik Dumbović napisao je ‘da svim oni koji imaju materijalnu štetu, neka se jave’, a ispod posta nekoliko ljudi prijavilo je da su im popucali zidovi i dimnjaci.

Brojni građani širom Hrvatske javljaju da su osjetili potres. “Zagreb, dobro treslo 10 -tak sekundi, probudio me!”, kazao je korisnik iz Zagreba, Duuugo podrhtavanje. Najprije zvuk i znao sam da će krenut potres. Grozno. napisao je korisnik iz Dubrave.

https://twitter.com/LastQuake/status/1343429739579645952?ref_src=twsrc%5Etfw
“Epicentar potresa, koji je rano u ponedjeljak zatresao i Zagreb, je 14 kilometara sjeverno- istočno od Gline, bliže Petrinji, rekla je Ines Ivaničić, voditeljica Seizmografske službe. Potres se dogodio u 6, 28 sati, magnitude je 5 stupnjeva (po Richretu),  to je snažan potres, rekla je Ivančić za Hrvatski radio.

Po nekim informacija osjetio se i u Rijeci, a građani javljaju da se osjetio i u Zaprešiću.

Uz napomenu, da se još radi na utvrđivanju njegove jakosti, Ivančić je potvrdila kako su, ako mu je magnituda bila pet stupnjeva, mogući i naknadni potresi.  “Ako je magnituda bila pet, onda je  vrlo vjerojatno mogućnost naknadnih potresa”, kazala je.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

1 sat prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

2 sata prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

2 sata prije