Radnici jedne od najpoznatijih domaćih mesnih kompanija odlučili su javno progovoriti o načinu rada te tvrtke te kvaliteti mesa s kojim su radili.
U emisiji Provjereno Nove TV opisali su s čim su se sve susretali tijekom rada za PIK Vrbovec.
Kazali su kako im je u tvornicu stizalo meso koje je bilo pred istekom roka trajanja i loše kvalitete. Priznali su da su prepravljali datume ili prepakiravali gotove proizvode u nove folije, a tijekom proizvodnje kobasica i salama koristili su meso za koje tvrde da je bilo zaraženo.
‘Vidimo porijeklo, iz koje države dolazi i datum i istek roka trajanja. Mislim da oni to i kupuju iz razloga jer znaju da je to meso i pred istekom roka i sumnjive kvalitete, jer ga dobiju praktički za bagatelu. Ovi iz vanjskih država, oni si lijepo isprazne svoje kontejnere i to sve za PIK bude dobro’, iznijela je jedna osoba koja je željela ostati anonimna.
Na pitanje kako su znali da je meso bilo sumnjive kvalitete, jedan od radnika odgovara:
‘Znamo iz tog razloga jer je na svakoj toj paleti prikazana crvena oznaka, veterinarska oznaka – termička obrada. Dođe nalog od šefa da dolazi dvije, tri tone toga zaraženog mesa i to se meso mora upotrijebiti’, kazao je.
Tvrdi da se to događalo u više navrata.
‘Nije to bilo u kontinuitetu. To se znalo događati u navratima. Ako se dobro sjećam, potkraj prošle i početkom ove godine. Dođe jedna paleta te sirovine i treba je potrošiti i onda dođu dvije, tri normalne pa opet dođe ta zaražena’, rekli su radnici, koji tvrde da su dobili upute za poseban oprez pri rukovanju s takvim mesom koje nakon termičke obrade bude zdravstveno ispravno.
MP/Provjereno/novatv
U organizaciji zastupnica Anke Mrak-Taritaš i Dalije Orešković u Saboru se održao okrugli stol s temom „Ustaštvo nema ‘ali’“,…
Novinarka portala Faktograf Veronika Rešković zatražila je od predsjednika saborskog Odbora za pravosuđe Nikole Grmoje…
Ana Maria Marković, najpoznatija hrvatska nogometašica, koja na Instagramu ima gotovo tri milijuna pratitelja i…
Komentiraj