Kategorije Vijesti

ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 6:0 Debakl Vatrenih, ovo je najteži poraz u povijesti

Širi dalje

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je natjecanje u Ligi nacija debaklom u Elcheu izgubivši od Španjolske sa 6:0, što je najteži poraz Vatrenih u povijesti.



Do sada najteži poraz doživjeli smo u rujnu 2009. godine na Wembleyju u kvalifikacijama za SP 2010. izgubivši od Engleske 5:1. No, Furija je svjetskim doprvacima čestitala šesticom.

Golove za španjolsku vrstu zabili su Saul Niguez (24), Marco Asensio (33), Lovre Kalinić (35-ag), Rodrigo(49), Sergio Ramos (57) i Isco (70). Posebno je bio raspoložen Asensio, koji je nam je zabio dva gola, jer je Kalinić zatresao svoju mrežu nakon njegovog udarca, te upisao i dvije asistencije.

Hrvatska dobro ušla u utakmicu, a onda potop

Španjolska je ovom utakmicom produžila niz bez domaćeg poraza u službenim utakmicama na 38 utakmica, ostvarivši pritom 34 pobjede. Španjolci su posljednji put izgubili službenu utakmicu kod kuće prije 15 godina i to od Grčke (0:1).

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu i u prvih 20 minuta je imala dvije sjajne prilike koje su promašili Santini i Perišić, no potom je uslijedio potop i katastrofa nedostojna svjetskih doprvaka.

U 15. minuti Vrsaljko

je sjajno ubacio na vrh peterca, a Santini je potpuno sam promašio gol. Tri minute kasnije Vrsaljko je ubacio još jednu sjajnu loptu, ovoga puta do Perišića čiji je udarac blokirao Carvajal. Prvi problemi počeli su u 19. minuti kada je do tada odlični Šime Vrsaljko napustio teren zbog ozljede koljena, a umjesto njega u igru je ušao Marko Rog.

Nažalost, uslijedio je neobjašnjiv pad i Hrvatska je od 24. do 35. minute primila tri gola. Vatreni su se raspali i već tada je bilo jasno kako je ova utakmica izgubljena, ne samo zbog rezultata već i zbog nemoći koju smo u tim trenucima pokazivali.

Prvi pogodak primili smo pomalo naivno u 24. minuti. Sergio Ramos je sjajnom dijagonalom uposlio Carvajala koji je ubacio u kazni prostor, a na loptu je naletio Saul Niguez i zakucao je glavom u mrežu postigavši pogodak u svom rodnom gradu. Na 2:0 je povisio Marco Asensio sjajnim udarcem s 20-ak metara. Samo dvije minute kasnije već je bilo 3:0, a ponovo je u naslovnoj ulozi bio Asensio. Napadač Real Madrid je ovoga puta opalio iskosa s 20 metara, lopta je pogodila vratnicu, odbila se u Kalinićeva leđa i završila u mreži. U sudačkoj nadoknadi među strijelce se mogao upisati i Rodrigu, ali je pucao pored gola.

No, u 49. minuti napadač Valencije nije promašio. Asensio ga je fantastičnom loptom gurnuo oči u oči s Kalinićem i Rodrigo je zabio hrvatskom vrataru kroz noge. Potop se nastavio u 57. minuti kada je Asensio ubacio iz kornera, a Ramos zabio za 5:0. Nažalost, La Roja nije na tome stala, pa se u 70. minuti među strijelce upisao i Isco. Do kraja utakmice mogli smo primiti i sedmi gol, no Kalinić je i nešto obranio.

La Roji je ovo druga pobjeda u skupini 4 nakon što je u subotu u Londonu porazila Englesku (1:2) i nakon dvije utakmice ima šest bodova istaknuvši tako glavnu kandidaturu za prvo mjesto, dok će Hrvatska i Engleska u međusobnim susretima razriješiti pitanje tko će preseliti u niži rang natjecanja.

Pobjednik skupine će izboriti nastup na Final Fouru Lige A, dok će najslabije ekipe iz svake od četiri skupine preseliti u niži rang natjecanja, Ligu B.

Idući nastup Hrvatska ima 12. listopada kada će na praznoj Rujevici ugostiti Englesku.

Španjolska – HRVATSKA 6-0 (Saul Niguez 24, Asensio 33, Kalinić 35-ag, Rodrigo 49, Ramos 57, Isco 70)

Rezultati by SofaScore

Raspored utakmica:
HRVATSKA – Engleska (12. listopada, Rujevica)
Španjolska – Engleska (15. listopada, Sevilla)
HRVATSKA – Španjolska (15. studenog, Zagreb)
Engleska – HRVATSKA (18. studenog, London)


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

7 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

11 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

11 sati prije