Kategorije Vijesti

VELIKI PREOKRET! Srpski ministar: Moramo uvesti sankcije Rusiji. Ovo je neizdrživo!

Širi dalje

Ministar gospodarstva Srbije Rade Basta je u objavi na Instagramu zatražio od vlade Srbije da se hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, javlja Nova.rs. Njegov prijedlog je podržao ministar bez portfelja i potpredsjednik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević.



“Naša zemlja već plaća veliku cijenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar gospodarstva gledam koliki se pritisak vrši na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi šutimo, to ne mogu prihvatiti.

Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsjednika Vučića u obrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno povjerenje u njega. Zato od vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju”, napisao je Basta.

“Sukobu se ne vidi kraj, a razuma je ponestalo”

Podsjetio je kako je i Srbija kroz povijest bila suočena sa sankcijama i da je narod trpio teške ekonomske posljedice. Tvrdi kako upravo iz navedenih razloga Srbija još uvijek nije donijela odluku o uvođenju sankcija Rusiji i da su se nadali kako će “prevladati razum i da će dvije strane sjesti za pregovarački stol”.

“Nažalost, s protokom vremena suočeni smo s jednom novom realnošću. Sukobu se ne vidi kraj, a razuma kao da je ponestalo. U sukobu velikih uvijek stradaju male države i uslijed globalnih previranja Srbija je suočena sa strahovitim pritiscima”, upozorio je Basta.

Od početka rata osuđujemo rusku agresiju na Ukrajinu, ali istovremeno štitimo nacionalne interese u odnosima s Ruskom Federacijom. Zbog toga se u prvi mah nismo pridružili velikom broju zemalja koje su uvele sankcije zemlji agresoru. Ipak, situacija se svakim danom sve više komplicira, a zapadne zemlje oštro zamjeraju Srbiji zbog toga što se nije priključila sankcijama”, dodao je srpski ministar.

Smatra da će srpska vlast na čelu s Aleksandrom Vučićem učiniti sve kako bi sačuvala mir i stabilnost.

“Ekonomija je ključna za Srbiju i zato kao ministar privrede ukazujem kako i pored teške vanjskopolitičke situacije moramo sačuvati gospodarski rast i boriti se da naši građani bolje žive. Srbija ima svoju ozbiljnu, odgovornu i samostalnu politiku i nastavit će štititi svoje građane”, zaključio je Basta.

R. I. /foto: Tanjug

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

28 minuta prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

2 sata prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

14 sati prije