Kategorije Vijesti

Što se događa u Njemačkoj? Prazne su police u Lidlu, Kauflandu, Aldi, dm-u… Ima li razloga za paniku

Širi dalje

Prazne police u Lidlu, Aldiju, dm-u, Rossmanu i drugim trgovinama u Njemačkoj podsjećaju na vrijeme kad su trgovine imale problema s nabavkom  artikala zbog “lockdowna”, piše Fenixmagazin pozivaju će na njemački RTL.



Kupci se pitaju što se događa, a trgovci poručuju kako imaju problema s isporukom robe. Nekoliko je čimbenika koji sve otežavaju. Iznad svega, pandemija korone. Zbog higijenskih mjera koje se moraju poštivati ​​kako ne bi došlo do izbijanja virusa, rad u Kini, na primjer, protječe mnogo sporije.

Na prazne police u nekim trgovinama utjecala je i poplava u Njemačkoj. Na području Rhein-Main okruga u nekim poslovnicama Rossmanna, Lidla i dm-a nedostaje artikala, a voditelji trgovina od kupaca traže strpljenje.

Njemački RTL piše o problemu kojeg imaju trgovine u Njemačkoj

Prema pisanju”Chipa” u Duisburgu, u trgovini Kaufland, mnogi proizvodi trenutačno nisu dostupni iz “tehničkih razloga”. Posebno nedostaju proizvodi poput šampona, toaletnog papira, paste za zube, uglavnom artikli koje ljudi svakodnevno koriste.

Mnoga skladišta trgovina u poplavama pogođenim regijama su poplavljene, zbog čega je logistika stala. To utječe na cijeli lanac opskrbe. Međutim, kaos ne uzrokuju samo ekstremne posljedice oluje, već i globalna kontejnerska kriza.

Kik i Rossmann već su upozorili na slične probleme

Bez obzira radi li se o odjeći ili maskama FFP2, šefovi u Kiku i Rossmannu već su upozorili da će se kupci morati pripremiti za prazne police, a uskoro i za rast cijena. Razlog je taj što se roba skladišti u lukama u Aziji, u nekim slučajevima nedostaju važni transportni kontejneri, a njemački trgovci sada kupuju mnoge proizvode iz Azije. Veliki kontejnerski brodovi obično prevoze robu preko oceana u Njemačku.

Drugi problem je taj što su mjesta za dostavu potpuno popunjena, kao i kontejneri. Roba je ostavljena proizvođačima i ne može se preuzeti. Budući da potražnja stalno raste, a ponuda se smanjuje, povećavaju se i troškovi prijevoza.

– Nedostatak teretnih kapaciteta i kontejnera ima značajan utjecaj na njemačku trgovinu – objašnjava Raoul Roßmann, voditelj lanca drogerija Rossmann, u intervjuu za “Handelsblatt”.

Volker Treier, šef vanjske trgovine Njemačke trgovačko-industrijske komore, upozorava kako će se njemačko gospodarstvo suočiti sa značajnim problemima.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

5 sati prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

5 sati prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

5 sati prije