Kategorije Vijesti

Subašić se rasplakao na pressici, na pitanje o Ćustiću nije mogao završiti rečenicu

Širi dalje

Danijel Subašić prekinuo je press konferenciju u Sočiju nakon pitanja o Hrvoju Ćustiću. Rasplakao se i pokrio lice. Nije mogao završiti razgovor. Subašić se ispričao i kazao da mu je jako teško govoriti o Hrvoju.



“Oprostite na suzama, jebiga, emocije su jebena stvar”, rekao je na kraju druženja s mnogobrojnim medijima koji su opkolili hrvatsku reprezentaciju u Sočiju.

Nakon tri obrane u raspucavanju protiv Danske, za prolaz među osam najboljih, Subašić je zvijezda SP-a. Na najvećoj pozornici s njim je i Hrvoje Ćustić, najbolji prijatelj, kojeg je izgubio na nogometnoj utakmici. Baš on je ispucao loptu nakon koje su igrač Cibalije i Ćustić na Stanovima ušli u duel. Ostatak priče je za Danijela i danas previše bolan da bi o njemu ovako pričao. Bez Hrvoja još nije odigrao nijednu utakmicu, od Poljuda, preko Monaca, Lige prvaka i SP-a, na utamicu ne ide bez majice s njegovim likom.

“To je… Bilo je…”

Danijel nije mogao suzdržati suze, a Vida ga je pokušao utješiti zagrlivši ga i tapšajući po ramenu, dok je glasnogovornik Tomislav Pacak objašnjavao da je hrvatskom golmanu o tragičnoj smrti Hrvoja Ćustića jako teško govoriti.

Kad je došao k sebi, Subašić se zamijenio za mjesta s Vidom i prepustio mu mikrofone jer nije mogao govoriti. Vida je odradio presicu do kraja, a nakon njezina završetka, Subašić je na odlasku rekao u mikrofon:

“Oprostite na suzama, jebiga. Emocije su zajebana stvar…”

I tu je stao.

Deseci stranih kolega Subašića su na početku izrešetali zbog penala. Tehnika kod obrane jedanaesteraca je top tema SP-a, svi golmani osim De Gee izlaze pred crtu prije šuta, a u engleskim medijima po tom pitanju oglasio se bivši sudac Graham Poll.

Subašić je stigao na presicu odlično raspoložen:

“Upozoravaju nas da budemo na liniji, je li.. Ali normalno je da izađeš korak isprijed, i to je to. Nije dva metra kao na Euru, ha-ha
Mislim da je sve regularno. Neka taj više ne priča, taj je dao tri žuta kartona na jednoj utakmici”

Nastavio se zafrkavati sa novinarima, koji su ga ozbiljno pitali što se dogodilo kada je tijekom slavlja pao na travnjak Vidi s ramena.

“Što će biti, pao sam ko kruška”

Stiglo je novo pitanje, a Suba je opet imao rutinski odgovor.

“Tko će odlučiti susret? O majke ti, evo gospodin Vida neka ga zabije, svejedno mi je. Bitno je da Hrvatska ide dalje i da narod slavi, da smo svi skupa sretni. To je najbitnije. Lijhepo je kad iskočiš, lijepo je to doživjeti, ali skupa smo u ovome kad je dobro i kad je loše. Popularnost je takva, znaš kako ide, jednu utakmicu si gore, drugu si najgori. Lijepo je živjeti ove trenutke, eto, neka potraju”

Kakve Ruse očekuješ, tko je najopasniji?

“Kakve Ruse očekujem… Valjda oni nas trebaju napasti, što je znam kako će igrati, nisam im ja trener. Imaju dobre pojedince, stanu svi iza i dobro izlaze u kontru. To je to. Nama je još veći motiv što je cijeli stadion protiv nas. Imamo odgovore na sve što nas čeka”

Bilo je samo pitanje tko će Subašića prvi pitati pitanje na koje više nije imao spremno ništa, osim emocije.

megy matičić/Foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plenković potvrdio: “Novih izbora neće biti, pobjednici formiraju vladu”

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva stranke najavio je da će sutra građani moći vidjeti…

27 minuta prije

Stanković otkrio tko mu dolazi u emisiju. “Moja omiljena političarka, jedva čekam”

Aleksandar Stanković na Facebook profilu emisije najavio je ovotjednu gošću emisije Nedjeljom u dva. Gošća…

3 sata prije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

4 sata prije