Kategorije Vijesti

ROBERT JEŽIĆ: Za dečka Sanaderove kćeri u New Yorku plaćeno je 250.000 eura

Širi dalje

Nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu na zagrebačkom Županijskom sudu u aferi INA-MOL, a zanimljive informacije iznio je danas svjedok Robert Ježić.



Na ročištu je ponovno svjedočio Robert Ježić. Na pitanje je li ikad Sanader od njega tražio da mu da pet milijuna eura – Ježić je odgovorio da bi isplata većeg iznosa sa švicarskog računa alarmirala vlasti.

Na pitanje odvjetnika Zsolta Hernadija je li išta plaćao Sanaderu odgovorio je da je podmirivao troškove dečku Sanaderove kćeri.

Tako su 2010. godine plaćeni računi i troškovi stana, poslovnog prostora i putovanja dečku Sanaderove kćeri, a radi se o iznosu od oko 250 tisuća eura, objavila je Nova TV

https://twitter.com/JosipaNovaTV/status/1116295951843512322?ref_src=twsrc%5Etfw

“Račune je podmirila moja tvrtka ABC Holding, a to je ista ona tvrtka preko koje je kupljen blindirani BMW za HDZ. Podveli smo to kao troškove projekta otvaranja našeg predstavništva u New Yorku. O tome imam svu dokumentaciju i donijet ću je sljedeći put” , izjavio je Ježić, dodajući da je u njihovim međusobnim odnosima bilo niz zahtjeva sa Sanaderove strane, a da nisu bili beznačajni ni troškovi niza ručkova i večera koje je on kontinuirano plaćao, ispričao je Ježić.

Pitali su ga potom zašto to dosad nije spomenuo, a Ježić je odgovorio kako ga za to nitko nije pitao.

– Po današnjem ispitivanju ovdje, ispada da gospodin Sanader nije dobio ništa, rekao je Ježić, a onda mu je Sanader dobacio: ‘Pa nisam dobio ništa’.

Ježić mu je uzvratio riječima: ‘Nego tko je dobio’.

Ponovljeno suđenje za aferu Ina-MOL nastavljeno je na Županijskom sudu ispitivanjem Uskokovog krunskog svjedoka Roberta Ježića koji je odgovarajući ranije na pitanja britanskog odvjetnika drugooptuženog direktora MOL-a Zsolta Hernadija ostao pri svojem prijašnjem iskazu da je na račun svoje tvrtke primio pet milijuna eura koje je za bivšeg premijera Ivu Sanadera uplatio mađarski MOL te da bi mu taj novac predao da nije došlo do istrage.

Sljedeće ročište zakazano je za 10. svibnja.

R.I./Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ivo Sanader

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

43 minute prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

1 sat prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

1 sat prije