Kategorije Vijesti

TEŠKE OPTUŽBE DAVORA BERNARDIĆA: “Da smo pravna država Plenković bi bio u zatvoru”

Širi dalje

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak je poručio da je SDP spreman za izbore i da im je Most prihvatljiv partner, a za premijera Andreja Plenkovića ustvrdio je da bi trebao završiti u zatvoru zbog političke korupcije kada bi Hrvatska bila pravna država.



Komentirajući slučaj predsjednika vukovarskog SDP-a Željka Sabe koji je odležao u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja gradske vijećnice, Bernardić je u intervjuu za Media Servis povukao paralelu s političkom korupcijom u  slučaju Ivana Vrdoljaka i Tomislava Sauche. Riječ je o oporbenim političarima koji su prešli vladajućoj većini, a za što Bernardić smatra odgovornim premijera Plenkovića.

Upitan bi li Plenković bio u zatvoru, odgovorio je: “Pa, mislim, naravno, da zakoni u RH vrijede jednako za sve, isti čin bi se primijenio i tu i tamo, ali očito ne vrijede jednako za sve

“.

Govoreći o situaciji u SDP-u, rekao je da je ona stabilna, da je spreman za izbore, a Most im je prihvatljiv partner.

Smatra da im uteg neće biti to što je Željko Sabo, koji je odležao u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja gradske vijećnice, izabran za predsjednika vukovarskog SDP-a. “Po statutu se svatko može kandidirati“, kaže šef SDP-a.

Ponovio je da hibridni rat ne smije biti izlika da se uguši medijska sloboda i da se ukine Facebook te istaknuo kako se “iz aviona vidi da HDZ želi sakriti svoju umiješanost u aferu Agrokor”.

MP/Hina/Foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije