Kategorije Vijesti

Tony i ekipa obilaze staračke domove, govore im da je korona “mačji kašalj”

Širi dalje

Građanska inicijativa Prava i slobode za malo više od sat vremena organizira Festival slobode.Tim događajem organizatori i sudionici žele se boriti protiv “ograničenja slobode kretanja i druženja, nametanja fizičke distance i uskraćivanja fizičkoga kontakta”.



Iako je glavni događaj u 17 sati, ekipa je aktivna cijeli dan. Naime, obilaze domove umirovljenika, a krenuli su s Domom za starije i nemoćne Trešnjevka.

Tony Cetinski pušta glazbu, a jedan čovjek urla kako “koronavirus nije tako strašna bolest da se ne možemo družiti, ne možemo veseliti”. Tu poruku je uputio skupini čiji su dionici najteže pogođeni teškim simptomima, a najviše njih bolesti i podlegne.

Nastavili su svoju zagrebačku turneju i stigli do Doma za starije osobe i gerontološkog centra Maksimir.

Tony Cetinski je, između ostalih, puštao song Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta, Jalta. Uz to je ljudima poslao poruku da se drže i da će sve brzo proći.

Inače, organizatori Festivala slobode odbijaju svoju ideju nazvati prosvjedom – kažu da se radi o svečanosti.

“Festival je nastao kao odgovor na aktualna zbivanja u proteklih nekoliko mjeseci, odnosno od trenutka pojave bolesti COVID-19, tijekom kojih smo svjedočili nametanju presedanskih mjera kojima su se građanima ograničila temeljna prava i slobode. Cilj festivala je založiti se za očuvanje tekovina demokratskog društva u kojemu se ne može tolerirati donošenje odluka na temeljima panike i propagande ili prepisivanja umjesto preispitivanja”, navodi se u najavi Festivala slobode.

R.I. /Foto: Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

14 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

16 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

19 sati prije