Kategorije Vijesti

Turska zainteresirana za hrvatska iskustva oko povlačenja EU novca nakon potresa

Širi dalje

Turska je zainteresirana za hrvatska iskustva oko povlačenja sredstva iz europskih fondova kako bi sanirala štete od potresa, istaknuo je na sastanku s hrvatskim potpredsjednikom vlade Davorom Božinovićem turski veleposlanik u Hrvatskoj Yavuz Selim Kiran, izvijestio je MUP.



U tom kontekstu je turski veleposlanik izrazio i zadovoljstvo jučerašnjom najavom predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen o organizaciji Međunarodne donatorske konferencije, na kojoj će se prikupljati sredstva za pomoć Turskoj i Siriji, navode u priopćenju.

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova izrazio je spremnost Hrvatske da Turskoj prenese svoja iskustva, kao i da u komunikaciji s europskim institucijama aktivno doprinese iznalaženju rješenja za financijsku pomoć Europske unije Turskoj.

Također, Božinović je tursku stranu pozvao na daljnju kontinuiranu koordinaciju s Ministarstvom unutarnjih poslova kako bi se što žurnije i u maksimalno mogućoj mjeri odgovorilo na eventualne daljnje potrebe kojima bi se umanjile posljedice ove katastrofe, priopćio je MUP.

Veleposlanik zahvalio na pomoći

Sastanak u MUP-u održan je nakon što su ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut i turski veleposlanik Kiran u jutarnjim satima zajednički iz Jastrebarskog ispratili sedam šlepera pomoći potresom pogođenim područjima Turske.

Veleposlanik Kiran je zahvalio na žurnom upućivanju spasilačkog tima iz Hrvatske te naglasio kako su i hrvatski spasioci pridonijeli naporima što je do danas spašeno 10.000 ljudi ispod ruševina, a samo u posljednja 24 sata njih stotinu, objavio je MUP.

Hina/Foto:epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ ide u novi napad: “Štetočine iz SDP-a u Bruxellesu su blatile hrvatsku policiju”

HDZ se na Facebooku obrušio na SDP-ove zastupnike u Europskom parlamentu. Nazivaju ih ‘štetočinama u…

8 minuta prije

Branko Bačić: Ovaj tjedan završni razgovori o formiranju Vlade

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je u ponedjeljak uvjerenje da će HDZ s…

27 minuta prije

HRT opširno o smrti Ivice Račana, generala Janka Bobetka ni spomenuli nisu

Upravo sam gledao podnevni Dnevnik HTV u kojem bio je prilog o 17. godišnjici smrti…

1 sat prije