Kategorije Vijesti

Ubojicu iz Splita zastupa poznati odvjetnik! Angažirala ga Fejs grupa ‘Pravda za Filipa’

Širi dalje

Filipa Zavadlava, trostrukog ubojicu oz Splita branit će utjecajni odvjetnik Branko Šerić, a angažirala ga je Facebook grupa “Pravda za Filipa”.



Šerić je potvrdio da će zastupati Zavadlava koji je zbog rastrojenosti proglašen raspravno nesposobnim pa nije ispitan u Državnom odvjetništvu nego je poslan na  psihijatriju u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

“Točno je da ću ga zastupati. Upravo traje ispitivanje kod suca istrage nakon čega će najvjerojatnije biti poslan u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu. Tamo ću ga odmah posjetiti”, rekao je Šerić za Index.

Potvrdio je da ga je angažirala grupa za podršku Filipu Zavadlavu

“Imate je na internetu, ima 16 tisuća fanova”, rekao je Šerić potvrđujući  da ga je angažirala Facebook grupa podrške Zavadlavu.

Šerića je kazao i što su mu prvi potezi u obrani:

“Kolegica po službenoj dužnosti danas je prisutna na svim procesnim radnjama. Prvo ću ga posjetiti. Imam kompletne informacije o slučaju, kontaktirao sam i županijskog državnog odvjetnika i suca istrage. Moj klijent trenutno nije ubrojiv, a kakvi će biti rezultati vještačenja i nalazi u Svetošimunskoj, to ćemo vidjeti” otkriva Šerić.

Filip Zavadlav jutros zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu u tužiteljstvu zbog čega je proglašen raspravno nesposobnim i poslan u Zatvorsku bolnicu Zagreb, potvrdilo je državno odvjetništvo.

Neslužbeno se doznaje kako je sinoć kod pritvorskog nadzornika govorio o samoubojstvu. Zbog toga jutros nije mogao iznijeti obranu pa je na splitsko Županijsko državno odvjetništvo stigla psihijatrijska vještakinja koja je procijenila da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban.

Facebook grupa “Pravda za Filipa” koja je stvorena, kako u opisu stoji, s namjerom da se podrži Filipa koji je “napravio veću uslugu Splitu nego što je policija napravila u zadnjih 30 godina”  danas je prikupila preko 17.000 tisuća članova!

Da administratori grupe ne namjeravaju samo stati na riječima podrške, pokušavaju dokazati posljednjim objavama u kojima traže načine za pomoći osumnjičenom za jučerašnje trostruko ubojstvo u samom centru grada.

Članove grupe pitaju koji je najbolji način za pomoći donacijama: dati ih direktno odvjetniku, obitelji, udruzi koja će platiti najboljeg odvjetnika ili na zaštićeni račun.

M. Marković/Foto: Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

5 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

5 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

6 sati prije