Kategorije Vijesti

VATROGASAC PROZVAO TORCIDU “Sramite se! Slomio mi je nos, a ni ispričali se niste!”

Širi dalje

Torcida je opet na žestokom udaru nakon što je nekolicina nasilnika napala sezonske radnike u nedjelju na Braču. Napali su ih jer su među njima bili Srbi iz Vukovara, a branila ih je cura iz Varaždina i lokalni vatrogasac koji je slomljena nosa završio u bolnici.



Bračka Torcida oglasila se na Facebooku opširnim priopćenjam u kojem naglašavaju kako je “takvo kolektiviziranje krivnje, prije bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, nedopustivo i zlonamjerno, te isključivo usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova”.

Prozvali su gradonačelnicu Supetra Ivanu Marković da na njima skuplja jefitne poene jer je zabranila daljnje održavanje i financiranje Torcida Kupa, humanitarnog natjecanja nakon kojeg se incident dogodio.

Bračka Torcida poručila je kako više neće dozvoljavati da se blati udruga i članovi.

No, u propćenju nisu spomenuli žrtve napada, a to je naišlo na izrazito negativne reakcije kod javnosti. Dio je podržao ono što Torcida govori, ali u komentarima ispod objave ima dosta negativnih komentara.

Javio im se i pretučeni vatrogasac Tomo Domančić. On je prvo za Novu TV rekao kako su huligani prvo pitali “Gdje je Srbin” pa tek onda napali skupinu sezonskih radnika. Potom je pojasnio što se dogodilo.

“Napadnuta grupa sjedila je u kafiću blizu nas, i kućama smo otišli zajedno. Nakon toga je uslijedio napad, išao sam ih braniti, a onda sam dobio udarac s leđa”, kazao je vatrogasac koji je završio u bolnici s razbijenim nosom.

Domančić se potom javio bračkoj Torcidi u komentaru ispod priopćenja i ostavio im je brutalnu poruku.

“Zašto niste mogli napisati da osuđujete napad? Je li to tako teško, a da ne napominjem da niste spomenuli da je ovaj što mi je polomio nos uhićen u vašim prostorijama… Sramite se”, napisao je vatrogasac.

Naglasio je kako sezonski radnici nisu provocirali povicima “Ovo je Srbija”. Domančić tvrdi kako je to potpuna laž.

Napad su osudili i dali podršku i svom članu i vatrogasci Supetra.

“Mi, vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar najoštrije osuđujemo fizički napad na našeg člana Tomu Domančića koji se u Supetru dogodio u nedjelju ujutro nakon nogometnog turnira Torcida kup.

Poštujući vatrogasna, kršćanska i ljudska načela humanosti, zaštite i pomoći slabijima Tomo se suprostavio grupi od petnaestak momaka koji su napali, bacili na pod i počeli cipelariti trojicu sezonaca iz Slavonije i djevojku Varaždina i na koncu završio u splitskom KBC-u sa višestrukom frakturom nosne kosti.”

Megy M. /Foto:facebook

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

5 sati prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

5 sati prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

6 sati prije