Kategorije Vijesti

Veselin Šljivančanin: Milanovića pamtim iz JNA, bio je ćato i bio je u Partiji

Širi dalje

Novinar Gordan Malić  objavio je prilično eksluzvinu informaciju vezanu za novi projekt koji priprema. U Beogradu je snimio seriju razgovora s ficirima JNA osuđenim za ratne zločine i upravo montira dokumentarni film.



U najavi dokumentarca ponudio je isječak iz razgovora s Veselinom Šljivančaninom kojega je sud u Haagu osudio za ratne zločine počinjene u Vukovaru i na Ovčari.

Sud u Haagu najprije ga je osudio na pet godina zatvora, a nakon žalbe tužiteljstva kazna je povećana na 17 godinana. U reviziji procesa osuđen je na 10 godina, a 2011. godine pušten na slobodu. U zatvoru je proveo nešto više od 6,5 godina ( 2450 dana). Prije nekoliko godina objavio je knjigu  “Ovo je moja zemlja, ovdje ja komandujem”.

O novom projektu Malić je objavio:

“U Beogradu sam nedavno, za dokumentarac kojeg upravo montiram, snimao razgovore s bivšim oficirima JNA osuđenima za ratne zločine. Upravo gledam višesatni intervju s Veselinom Šljivančaninom, bivšim načelnikom za sigurnost gardijske brigade JNA koja je opsjedala Vukovar.

U toj su elitnoj jedinici, prije rata, služila i dva hrvatska predsjednika, Ivo Josipović i Zoran Milanović. Šljivančanin pamti obojicu. Ta mi je cveba u scenariju suvišna i neupotrebljiva. Riječ je o dva bezveznjaka koja su u gardu upala preko veze. A opet, šteta da je samo tako odrežem i bacim pa ću ju prikazati ovdje.

Milanović kaže da je u JNA jeo zemlju i gutao prašinu. Naravno da je sve izmislio. Šljivančanin ga pamti kao četnog evidentičara i primjerenog člana Partije. Privilegirani, poslušni JNA ćato, to je bio.

Pa kaj? I ja sam u Prištini vodio radio emisiju “Drugovi vojnici, zdravo!”

 

U Beogradu sam nedavno, za dokumentarac kojeg upravo montiram, snimao razgovore s bivšim oficirima JNA osuđenima za ratne zločine. Upravo gledam višesatni intervju s Veselinom Šljivančaninom, bivšim načelnikom za sigurnost gardijske brigade JNA, koja je razorila Vukovar. U Titovoj gardi su, prije rata, služila i dva hrvatska predsjednika, Ivo Josipović i Zoran Milanović. Šljivančanin pamti obojicu. Ta mi je cveba u scenariju neupotrebljiva. Koga briga za dva bezveznjaka, koja su u gardu upala preko veze. A opet, šteta da je samo bacim. Prikazat ću je ovdje. Milanović kaže da je u JNA jeo zemlju i gutao prašinu. Legionar, nema šta. Naravno da je sve izmislio. Šljivančanin ga pamti kao četnog evidentičara i primjerenog člana Partije. Privilegirani, poslušni JNA ćato, to je bio. Pa kaj? I ja sam u Prištini vodio radio emisiju “Drugovi vojnici, zdravo!”

Objavljuje Gordan Malić u Srijeda, 27. travnja 2022.

D.M. /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Zdravku Mariću odlično ide biznis, dobro zarađuju Brkić i Kolinda, SDP-ovci u blokadi

Nekadašnjim važnim političkim akterima - Kolindi Grabar Kitarović, Zdravku Marići i Milijanu Brkiću - jako…

8 minuta prije

Željko Lacković: Shvaćam da DP ne želi SDSS, bili su vodeći u vrijeme okupacije

Nezavisni Željko Lacković smatra da je legitiman zahtjev Domovinskog pokreta koji ističe da ne može biti…

58 minuta prije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

2 sata prije