Kategorije Vijesti

Vidović Krišto izbačena iz Sabora, ona zaprijetila: ‘Završit ćete kao Vaš idol Sanader’

Širi dalje

Hrvatski sabor nastavlja rad aktualnim prijepodnevnom koje se trebalo održati na početku jesenskog zasjedanja prije dva tjedna, ali je odgođeno zbog spriječenosti premijera Andreja Plenkovića koji je bio u izolaciji zbog zaraze koronavirusom.




Na aktualnom prijepodnevu pitanja će postaviti 40 zastupnika. Ždrijeb je odlučio da će prva biti Dragana Jeckov (SDSS), a posljednji Željko Reiner (HDZ). Nakon aktualnog prijepodneva Sabor će poslijepodne raspravljati o dopunama. Na samom početku sjednice, Miro Bulj dobio je dvije opomene.

– Besmislena je ova sjednica. Nakon neviđene krađe ovdje se jedino trebalo raspravljati o ostavci Vlade i samoraspuštanju Sabora. Narod je izgubio nadu – kazao je pa dodao: “Došao sam iz Sinja da ovo kažem”.

Opomenu je nakon njega dobila i Karolina Vidović Krišto. Tražila je povredu Poslovnika jer Sabor nije uvrstio u dnevni red njen prijedlog da se raspravlja o Danijelu Žambokiju, predsjedniku Upravnog vijeće HERA-e.

–  Žamboki je krivotvorio svoj životopis, asistirala mu je Vlada, Vi niste reagirali, niste tu  točku uvrstili u dnevni red. Štiteći g. Žambokija osobno ste odgovorni za pljačku u Ini…

– Nemojte pričati besmislice,  to nije povreda poslovnika nego politički govor. Dobivate opomenu, kazao je Jandroković.

Vidović Krišto nastavila je govoriti, a nakon još dvije opomene izgubila je pravo govora, a potom je i izbačena sa sjednice.

– Sada morate napustiti Sabor, rekao joj je Jandroković

–  Završit ćete kao Vaš idol Sanader, ovo nije Sjeverna Koreja, nego Hrvatska, poručila mu je Krišto.

– Odradili ste svoju predstavu, sigurno ćete biti u medijima. Čestitam vam na tome, ali morate napustiti sabornicu – rekao je Jandroković zastupnici.

Bulj se ponovno javio i kazao kako se “omalovažava zastupnica”. Ponovio je kako se treba raspravljati samo o pljački i Ini pa je dobio treću opomenu i izgubio pravo govora.  –

Još bi vam nešto želio reći, ali ne mogu javno. Ne bi vama bilo baš zgodno, pitajte suradnike koji su blizu vas – kazao je Jandroković Bulju.

M.M. /Foto: Sabor.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

12 sati prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

16 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

18 sati prije