Kategorije Vijesti

Vidović Krišto: Šeks mi je prijetio u restoranu, kaže da je mnoge ušutkao i ubio

Širi dalje

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto tvrdi da joj je prijetio Vladimir Šeks i da je protiv njega podnijela kaznenu prijavu DORH-u. Šeks je trenutno pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a.



Šefica stranke Odlučnost i pravednost u prijavi u DORH-u, i na znanje ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, navodi da joj je Šeks jučer tijekom poslijepodnevnih sati prišao u zagrebačkom restoranu Purger, unio joj se u facu, vrijeđao je i prijetio joj.

“Dana 6. prosinca 2023., oko 17.30h, u restoranu Purger u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, prišao mi je Vladimir Šeks, bivši predsjednik Hrvatskog Sabora i savjetnik premijera Andreja Plenkovića te mi je, unoseći mi se u lice i vrijeđajući me na osobnoj razini, iznio niz prijetnji”, objavila je zastupnica.

“Uz osobne uvrede, rekao mi je da je on ‘mnoge osobno ušutkao i ubio’. Na moje pitanje je li se time hvali, odgovorio je da je ‘ponosan na njih’. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana.

Osobno nemam nikakvog straha, ali vas upozoravam da ste dužni postupiti protiv nasilja i prijetnji vladajućih moćnika jer Vladimir Šeks je savjetnik predsjednika HDZ-a i vlade Andreja Plenkovića, dakle osoba u najužem krugu političke moći te se njegove prijetnje moraju ozbiljno uzimati u obzir.

Potpuno je jasno da moja borba za pravednu, uređenu i europsku Hrvatsku nailazi na strah struktura kojima pripada Vladimir Šeks, što potvrđuje i opisana agresivnost te konkretne prijetnje nasiljem, a koju tijela državne vlasti moraju spriječiti”, napisala je Vidović Krišto u kaznenoj prijavi DORH-u.

Josip Šarić, kojeg Vidović Krišto spominje kao svjedoka događaja, HDZ-ov je zastupnik i pomoćnik glavnog tajnika stranke.

D. M. /Foto: karolinavidovickristo.com


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

9 sati prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

10 sati prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

10 sati prije