Kategorije Vijesti

Vojni analitačar o padu MiG-a: “Dvosjed je pao na trenažnom letu”

Širi dalje

Igor Tabak, vojni analitičar portala Obris.org, oglasio se na svom Facebook profilu nakon što je objavljeno da je kod Slatine pao MIG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstava. Oba pilota su preživjela jer su se katapultitrali tijekom pada zrakoplova.




“BREAKING NEWS!

“Nakon mnogo godina da se priča kako MiG-21 HRZ-a ne lete, a ujedno se svakih nekoliko dana probija zvučni zid, danas je jedan od dvosjeda pao na trenažnome letu…Nadajmo se da su oba pilota živa i zdrava!”, napisao je Tabak.

Oglasili se Danijel Borović i Ivica Ivandić.

Umirovljeni vojni pilot Danijel Borović kratko je komentirao pad MiG-a. “Teško mi je bilo što reći bez konkretnijih informacija, je li se radilo o letenju po ruti ili akrobatskom. Kod dvosjeda instruktor sjedi iza i kada aktivira sustav za iskakanje, katapultiraju se obojica”, kratko je rekao Borović.

“Dobro znam taj kraj, mjesto iskoka je vrlo šumovit predio i postoji mogućnost da piloti nisu pali daleko jedan od drugoga, ali zbog konfiguracije terena nisu uspjeli uspostaviti vezu jedan s drugim”, komentirao je umirovljeni pilot Ivica Ivandić.

U vojarni „pukovnik k Marko Živković“ na Plesu u 19,00 sati održat će se konferencija za medije povodom pada aviona HRZ-a MiG-21.

Konferenciji za medije nazočit će ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

M.M. /Foto: morh


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

1 sat prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

4 sata prije