Kategorije Vijesti

Vraća li se HNS koaliciji sa SDP-om?

Širi dalje

U moru vijesti koji su se zadnjih dana u medijima pojavili o štrajku “ispod radara” je prošao intervju bivšega ministra SDP-ove Vlade Predraga Matića Freda.



SDP-ovac Matić ponovno je napao HDZ i aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Matić je istodobno podržao štrajk i prozvao premijera Plenkovića kao odgovornu osobu što je do njega došlo, ali je istodobno stao u obranu resorne ministrice Blaženke Divjak.

Na pitanje nije li i ona odgovorna za štrajk, Matić je rekao: 

‘Sad je isto teško o tome govoriti, ministrica se tu nalazi između čekića i nakovnja i to je jako teško. (…) Ja ne želim biti odvjetnik ni Blaženke Divjak, niti Ministarstva obrazovanja, ali da je lako – nije lako, ali u ovoj situaciji kada se sve ovo poklopilo posebno je teško’.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/matic-o-predsjednici-i-pjevanju-da-nasa-cheerleadersica-ode-na-supertalent-odmah-bi-joj-bili-stisnuti-oni-iksevi-20191126

Ako se uzme u obzir da ministrica Divjak postavljena od strane HNS-a koji se do ulaska u koaliciju s HDZ-om nalazio u koaliciji sa SDP-om, nužno je zapitati se – jesu li ove lijepe riječi nagovještaj povratka HNS-a SDP-u?

Osim Matićeve izjave, druga izjava koja na to upućuje je izjava predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da će na predsjedničkim izborima podržati SDP-ovog kandidata Milanovića.

https://radio.hrt.hr/clanak/vrdoljak-u-osijeku-podrzavam-milanovica-za-predsjednika/192169/

Povratak koaliciji sa SDP-om u HNS-u smatraju popularnim upravo zato što broj aktualnih mjesta u Saboru HNS treba zahvaliti upravo Milanoviću, koji im je – na štetu svoje stranke – ta mjesta doslovno podijelio.

R.I. / Maxportal

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

55 minuta prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

2 sata prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

15 sati prije