Kategorije Zagreb

Bandić i Demo najavili: Za branitelje će biti novaca koliko bude trebalo

Širi dalje

Brigadir Miodrag Demo, prvi kandidat na listi Koalicije za Premijera u VI. Izbornoj jedinici istaknuo je kako će se zalagati u sastavu nove Vlade RH za unaprjeđenje zakona i propisa kojima se reguliraju prava hrvatskih branitelja.



„Zagrebački model skrbi o hrvatskim braniteljima koji se u metropoli provodi već 16 godina preslikat ćemo i na čitavu državu. Dokazali smo se da znamo i možemo brinuti i skrbiti za najzaslužnije za stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske“, glavna je poruka koju su s današnje konferencije za novinare odaslali predsjednik stranke Bandić Milan-Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić i brigadir Miodrag Demo, prvi kandidat na listi Koalicije za Premijera u VI. Izbornoj jedinici.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i čelnik Koalicije za Premijera Milan Bandić

naglasio je kako je Zagreb već 2000. godine imao jasnu viziju politike prema hrvatskim braniteljima koji su najzaslužniji što danas živimo u miru u slobodnoj državi.

„Naši branitelji moraju imati prioritet prilikom rješavanja svojih problema i ostvarivanja prava sukladno pozitivnim propisima i zakonima Republike Hrvatske. Zahvalni smo svima njima što su svojom žrtvom doprinijeli da živimo u slobodnoj zemlji“, istaknuo je Bandić.

Brigadir Miodrag Demo, prvi kandidat na listi Koalicije za Premijera u VI. Izbornoj jedinici istaknuo je kako će se zalagati u sastavu nove Vlade RH za unaprjeđenje zakona i propisa kojima se reguliraju prava hrvatskih branitelja.

„Postojeći zakon treba modificirati i mi u Zagrebu imamo već gotov prijedlog novog zakona. Cilj nam je objediniti sva prava branitelja na jednom mjestu i ustrojiti sustav u kojem će se voditi računa i poštovati rokovi upravnih postupaka vezano za stambena zbrinjavanja i ostalih prava hrvatskih branitelja. Stvorit ćemo zakon koji će služiti braniteljima u ostvarivanju njihovih prava i kojeg neće trebati mijenjati kod svake promjene vlasti“, rekao je Demo.

Podsjetio je na svoj dosadašnji rad u Hrvatskom saboru kao predsjednik Odbora za hrvatske branitelje na čijem čelu se otvoreno zalagao za poštovanje digniteta hrvatskih branitelja i zaštitu njihovih prava.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici braniteljskih udruga predvođeni HVIDR-om grada Zagreba koji su podržali braniteljsku politiku stranke Bandić Milan- Stranka rada i solidarnosti te iskazali podršku brigadiru Miodragu Demi u na predstojećim parlamentarnim izborima 11. rujna.

MP/Foto:fah


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

3 sata prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

3 sata prije

Milanović i Plenković u Okučanima, nad Hrvatskom lete Rafalei

Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana u srijedu ujutro je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene…

5 sati prije