Branitelji tuže Jutarnji zbog teksta “Umirovljeni časnik HV-a tjerao djevojku na odnose sa psima!”

Širi dalje

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara poslala je priopćenje u kojem reagira na tekst u Jutarnjem listu Umirovljeni časnik HV-a tjerao djevojku na odnose s psima koje je uzgajao, u kojem tvrde da su tim tekstom oklevetani, poniženi i uvijeđeni  te najavljuju tužbu zbog spomenutog teksta.



Priopćenje prenosimo u cijelosti  prenosimo u cijelosti.

Članovi Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara reagiramo na laž, objedu, spominjanje te etiketiranje počinitelja nedjela koji to nije umirovljenim časnikom hrvatske vojske. Zgroženi smo očitim pokušajem napada i difamacije, te govorom mržnje protiv hrvatskih branitelja od strane autora članka Marina Deškovića objavljenog u Jutarnjem listu sinoć 29. lipnja 2016.godine u 21:21 sati u on line izdanju ( Umirovljeni časnik HV-a tjerao djevojku na odnose s psima koje je uzgajao) te danas 30.lipnja 2016.godine u tiskanom izdanju pod nazivom „Umirovljeni časnik HV tjerao djevojku na odnose s psima”.

Javno se očitujemo kako podižemo kaznenu prijavu protiv autora ovog članka te glavnog urednika Jutarnjeg lista Gorana Ogurlića radi poticanja i širenja govora mržnje protiv hrvatskih branitelja i časnika te uvrede ugleda i časti hrvatskog branitelja i umirovljenih časnika hrvatske vojske.

Naime iz samog naslova članka jasan je motiv i namjera autora da lađnom informacijom izvrgne poruzi, uvrijedi, okleveće, obeščasti i pokrene javni linč govorom mržnje protiv hrvatskih branitelja i umirovljenih časnika, a sve poprima još gnjusniju dimenziju, tim više jer počinitelj ovog nedjela uopće nije hrvatski branitelj, a kamoli umirovljeni časnik hrvatske vojske.

Osuđujemo dakako počinitelja ovog gnjusnog djela, jednako tako i samo nedjelo, no s još većim zgražanjem osuđujemo one koji su ovo nedjelo doveli u vezu s hrvatskim braniteljima i umirovljenim časnicima HV.

Ovo je čisti govor mržnje, a ne sloboda izražavanja, a zadaća mu je ponovno pokrenuti javni linč hrvatskih branitelja. Motivi koji pokreću Deškovića da se upusti u ovako riskantan poduhvat za koji bilo tko zdrave pameti može zaključiti kako će povući zakonske konzekvence poznat je samo autoru, no odgovornost osim njega snosi i glavni urednik koji je svjesno i namjerno dopustio da se na ovako gnjusan način povezuje sveti i časni pojam hrvatskog branitelja i časnika HV.

Tako nešto nezamislivo je u bilo kojoj civiliziranoj zemlji, za tako nešto sankcije bi bile primijenjene odmah nakon objave na on line izdanju, no vidimo kako se i glavni urednik svjesno uključio i odobrio i kroz tiskano izdanje, ove gnjusne napade na pojam i ime onih koji su krvarili za ovu zemlju omogućivši pri tome i samom Deškoviću slobodu u izražavanju. No mi koji smo izborili ovu hrvatsku državu izborili smo se i za primjenu i poštivanje zakona, a zakon je ovdje prekršen i počinitelj će snositi sankcije.

Vezano uz navod teksta „Nakon provedene kriminalističke istrage policajci su 49-godišnjeg J. D., umirovljenog časnika HV-a, ugostitelja i uzgajivača životinja, prijavili za čitav niz kaznenih djela, od silovanja, prijetnji, nanošenja tjelesnih ozljeda, do uništenja tuđe stvari. U nastupima bijesa svojoj je supruzi razbio televizor, mobitele i druge predmete.” , kontaktirajući službu za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova dobili smo informaciju kako PU Zagrebačka o navedenom istraživanju nije izvješćivala javnost, pa se postavlja pitanje otkuda onda informacija Deškoviću, a osobito otkuda informacija i etiketiranje počinitelja kako je baš umirovljeni časnik hrvatske vojske.

Mi hrvatski branitelji jako se dobro poznajemo i sa sigurnošću tvrdimo da u članku navedeni J.D. nije niti hrvatski branitelj, a kamoli hrvatski časnik. S gnušanjem odbacujemo svjesnu i namjerno uznemiravanje javnosti senzacionalističkim naslovima kojima se napadom na ugled i čast imena hrvatskog branitelja, javno širi mržnja i potiče progon hrvatskih branitelja. Tu nečasnu ulogu danas su preuzele odgovorne osobe Jutarnjeg lista I autor ovog članka, a hrvatski pravni sustav mora zaštiti javnost od ovakvog beskrupuloznog medijskog progona, onih koji su temelj ove hrvatske države.”

Zagreb, 30. lipnja 2016.godine

Zorica Gregurić,  Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara

 

Foto:maxportal


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

14 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

16 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

19 sati prije