Kategorije Zagreb

FOTO: Sportska špica subotom postala je nova zagrebačka špica

Širi dalje

Središte Zagreba jučer su ispunili brojni sportaši, sportski klubovi i savezi, koji su na Strossmayerovom trgu zajedno s građanima vježbali i istaknuli važnost cjeloživotne rekreacije. Sportska špica subotom novi je sportsko zabavni događaj u gradu u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba.



Hrvatska je postala sjedilačka nacija, sjedimo i do petnaest sati dnevno, sedam sati provedemo ležeći ili spavajući, a samo dva sata smo aktivni. Posebno je zabrinjavajući podatak da je sve veći udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata, na primjer čak 92 posto djevojaka u dobi do 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno. Upravo zato su organizatori ovaj sportski događaj namijenili svim građanima, mladima i starijima, s ciljem poticanja na bavljenje sportom, rekreaciju i kretanje.

Najbolju motivaciju za vježbu brojnim okupljenim građanima dali su sportski idoli koji su na postavljenim sportskim poligonima predstavili svoj rad i svoj sport, ali su se okušali i u drugim sportovima.

Nogometaši GNK Dinama, košarkaši Cedevite i Cibone, rukometaši PPD Zagreba, rukometašice Lokomotive i košarkašice Medveščaka, olimpijci Martin i Valent Sinković, boksač Filip Hrgović i brojni drugi predstavili su svoj sport, pokazali kako izgledaju njihovi treninzi i pripreme, ali su svoje snage odmjerili i u drugim sportovima s okupljenim građanima. Tako su snage odmjerili u košarci, malom nogometu, rukometu, stolnom tenisu, veslanju, judu, boksu, sambu, ritmičkoj gimnastici, hrvanju, karateu, ju-jitsuu, taekwondou, kuglanju, obaranju ruku, hokeju na rolama.

Događaju je uz brojne legende zagrebačkog sporta prisustvovao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je poznat po svojoj podršci zagrebačkim sportašima. Naime, Grad Zagreb odvaja najveći proračun za sport u Hrvatskoj, pri čemu se 150 milijuna kuna raspoređuje na temelju Plana sredstava za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, kojega izrađuje Sportski savez Grada Zagreba.

Iako je ovo prva godina održavanja ovog sportskog događaja, organizatori imaju u planu takvu vrstu događaja organizirati nekoliko puta godišnje, u proljeće i jesen, s ciljem poticanja sve većeg broja ljudi na veću tjelesnu aktivnost.

Joco Glavaš


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije