Kategorije Zagreb

Veterani Vojne policije: Laži o nama na Novoj TV i zlopotreba djece s poteškoćama u razvoju

Širi dalje

NAKON što je Nova TV objavila da je Udruga branitelja vojne policije “Balvanima i betonskim šljunkom blokirala ulaz djeci s poteškoćama u razvoju ulazak na zemljište na kojem se provodi terapijsko jahanje”, iz spomenute Udruge javnosti su se obratili priopćenjem u kojem iznose svoje stranu priče.



Ljuti su na Novu TV što njih, kako nalažu temeljna pravila novinarstva, o spornom slučaju nitko ništa nije pitao.

I priopćenju navode:

“Nakon objave niza neistina Udruga branitelja vojne policije UDRUGA BRANITELJA I VETERANA VOJNE POLICIJE IZ DOMOVINSKOG RATA na državnoj razini obavještava javnost i objavljuje dokumentaciju koju imamo u svezi medijskih laži i neistina.

Udruga je od Vlade RH 01. rujna 2011. godine darovnim ugovorom dobila prostor vojarne “Stara streljana u Kustošijanskoj 373, za veteransko-rekreacijski centar “bojnik Alfred Hill”. Nakon niza pregovaranja i Odlukom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom iz zgrade vojarne iseljene su Hrvatske šume i njezini radnici.

U tijeku iseljavanja Hrvatskih šuma gospođa Tajana Špiček kao predstavnica udruge “Fala” tražila je dozvole od mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti da doseli na područje, na što su joj odgovorili da prostor nije gradski i da oni joj to ne mogu odobriti.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom nakon iseljenja Hrvatskih šuma Ugovorom o dozvoli ulaska u posjed i korištenju nekretnine 06.10.2015. godine sklapa s Udrugom branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata.

Nakon niza pregovora sa Udrugom “Fala” kojoj smo i u jednom trenutku ponudili suradnju, na što nas je odbila, a članovima naše Udruge  željela skupo naplatiti usluge škole jahanja za djecu, Udruga je sklopila Sporazum o besplatnoj školi jahanja s udrugom “Sokol” te djecu naših članova slala na njihov lokalitet u Brezovici koji, za razliku od udruge “Fala”, ima sve higijensko-tehničke i sanitarne uvjete za djelatnost za koju su i registrirani.

Udruga “Fala” bila je pozvana dana 08.12.2015. godine te obaviještena o daljnjim koracima naše udruge te da do 15.01.2016. godine mora napustiti prostor. (prilog Zapisnika od 08.12.2015.)

Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata i Park prirode Medvednica održali su zajednički sastanak sa Hrvatskim vodama i predstavnicima Crkve koji graniče te se dogovorila o zajedničkoj suradnji i nadzoru objekta i prostora.

Uz suglasnost gore navedenih institucija, a sukladno Zakonu o gradnji, započeli smo čišćenje i ograđivanje prostora zbog zaštite od stalnog dovoza smeća, otpada i noćnog sakupljanja narkomana u objektu.

Žao nam je što se djeca koriste u zaštitu nezakonitosti i samovolje pojedinaca, a to ne čini Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata koje je vrlo osjetljiva na djecu s posebnim potrebama što smo i dokazali nizom svojih aktivnosti.

Udruga poštuje sve zakone i institucije Republike Hrvatske, zaštitu svojih članova i interesa kako članova tako i lokalne zajednice.”

M. Marković/foto:vp

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ i Petica. Moguće je da Penava izvisi slično kao Škoro. Postoji plan B

U postizbornim pregovorima oko formiranja većine pojavila se nova mogućnost da se za predsjednika Sabora…

12 minuta prije

Bez hrvatskih sudaca na Euru, Slovenaca čak sedam, dvojica iz BiH

Sve nam je bliže Europsko prvenstvo koje se održava u Njemačkoj od 14. lipnja do…

42 minute prije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

2 sata prije