Kategorije Zagreb

Zapadni dio Zagreba još tri tjedna bez tople vode

Širi dalje

Zbog neplaniranih radova Zapadni dio Zagreba bez tople će vode biti još do sredine tjedna. A s obzirom na to da se od danas nastavljaju planirani radovi na revitalizaciji zagrebačke vrelovodne mreže – stanovnici naselja Gajevo, Staglišće i Jarun toplu vodu neće imati sve do 5. lipnja, do kada će se obnavljati dotrajala vrelovodna mreža duž Horvaćanske ceste.



Više od 20 tisuća kućanstava u zapadnom dijelu Zagreba i dalje je bez tople vode. U tijeku je sanacija puknuća magistralnog cjevovoda koji prolazi kroz područje Elektrane-toplane Zagreb.

– Šteta je poprilično velika i još ne znamo njene razmjere, ono što mogu reći jest da smo mi do subote ujutro ispumpali vodu zahvaljujući vatrogascima cijeli vikend i danas radimo na čišćenju, isušivanju, demontaži elektromotora i pregledavanju elektromotora, kako ne bi došlo do spojeva i još veće štete, rekao je Robert Krklec, direktor HEP Proizvodnje.

Kad se to popravi i pusti topla voda ona neće stići do svih na zapadu grada. Stanovnici Gajeva, Staglišća i Jaruna morat će pričekati još tri tjedna, jer toliko će trajati najavljeni radovi na vrelovodnoj mreži koji su planirani od danas kada prestaje i službeno sezona grijanja.

– Generalno je to onaj dio vrelovoda koji je najstariji i najpodložniji puknućima, a godišnji radovi su započeli s Horvaćanskom, rekao je Jurica Brnas iz HEP Toplinarstva.

Dvadeset i dva kilometra dotrajale vrelovodne mreža mijenjat će se duž Horvaćanske ceste sve do ulice Hrvatskog sokola.

– Prekid isporuke je tri tjedna i težimo da tako organiziramo gradilišta tako da ako su radovi opsežniji, u više faza po tri tjedna se prekida isporuka kako bi potrošači koliko-toliko imali priliku koristiti potrošnu toplu vodu, objašnjava Brnac.

Zadnja je to faza radova na modernizaciji sustava za koji su novci osigurani većinom iz europskih fondova.

R.I. /Foto: Ilustracija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije