Kategorije Vijesti

ZAKUHALO U HDZ-u: Najavljena smjena Davora Ive Stiera i Mire Kovača!

Širi dalje

Danas u 17 sati počela je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj se raspravljalo i o mogućoj smjeni političkog tajnika stranke Davora Ive Stiera te međunarodnog tajnika Mire Kovača, koji su otvoreno kritizirali stranačko vodstvo.



Uoči sjednice sudbinu su im komentirali članovi HDZ-a, ministar uprave Lovro Kuščević i Božidar Kalmeta, koji je rekao da je on apsolutno za smjenu

Kuščević je uoči današnje sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a rekao da misli da se svi članovi stranke moraju ubaciti u kolosijek kojim ide cijela stranka. ‘Ja mislim da se i gospoda moraju uklopiti u te okvire, a ne previše iskakati’, komentirao je za N1.

Na pitanje je li moguća smjena dvojice HDZ-ovaca, Kuščević je kratko rekao: ‘Sve je moguće.’

Sudbinu Stiera i Kovača komentirao je i Božidar Kalmeta:

‘Ne može predsjednik igrati dinare, a politički tajnik baštone, a međunarodni tajnik igrati kope. To ne može biti tako’, rekao je Kalmeta, dodavši da smatra da bi njih dvojica trebali otići sa svojih funkcija u HDZ-u. ‘Ja tu dilema apsolutno nemam, ne imajući naravno ništa osobno protiv ni Mire Kovača ni protiv Stiera, ali to jednostavno nije jedan prirodan odnos’, rekao je Kalmeta.

Član Predsjedništva i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je kako predsjednik stranke Andrej Plenković ima njegovo apsolutno povjerenje. Dodao je kako je Plenković imao njegovo povjerenje kada je Stiera i Kovača predlagao na te funkcije, a dođe li do prijedloga za njihovu smjenu imat će, tvrdi, njegovo povjerenje ‘za svoj stav i ako ih daje na razrješenje’.
Prije početka sjednice Kovač i Stier nisu željeli dati izjave, poručivši tek kako će sve reći nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

8 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

14 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

15 sati prije