Kategorije Vijesti

Zlatko Dalić i Vatreni na proslavi Oluje, igrat će protiv reprezentacije HV-a

Širi dalje

Protokol proslave 23. obljetnice akcije Oluja, na inzistiranje dijela braniteljskih udruga, na ovogodišnjoj proslavi državni vrh obratit će se građanima na središnjem Trgu dr. Ante Starčevića u Kninu, a ne kao lani na kninskoj tvrđavi. 



Proslava će trajati dva dana, a dvodnevni program 23.  obljetnice Oluje počet će  nogometnom utakmicom između reprezentacija Hrvatske vojske i Vatrenih, predvođenih Zlatkom Dalićem.

Trenutno nam nije poznato tko će od Vatrenih ikoji su nastupili na Svjetskom prvenstvu u Rusije doći na utakmicu, ali spektakl je svakako zajamčen.

Revijalna nogometna utakmica igraće  će se na stadionu NK Dinara, a planirani početka je u subotu 4. kolovoza u 18. sati.

Nakon toga najvišim državnim odlikovanjima – Ordenom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom bit će odlikovani generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

Središnje slavlje održat će se u nedjelju, a počinje polaganjem vijenaca, nakon čega će se državni vrh obratiti okupljenim građanima. Protokol proslave nastavit će se na kninskoj tvrđavi gdje će biti podignuta velika hrvatska zastava i pročitana imena svih poginulih u akciji Oluja.

Knin će nadlijetati najbolji zrakoplovi i helikopteri Hrvatske vojske a središnja proslava završava velikim koncertom Miroslava Škore koji na Trgu Ante Starčevića počinje u u 21 sat.

Megy Matičić/Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

8 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

10 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

11 sati prije