Kategorije EKO Zona

ČETNICI U DONJECKU: Srpski dobrovoljci žele obnovu Slavjano-Serbije u Ukrajini

Širi dalje

Piše Petar Bukovac

Ruska agencija RIA opširno je danas izvijestila o sudjelovanju dobrovoljaca iz Srbije u borbama na strani proruskih snaga u Donjecku, protiv ukrajinske vojske, čiji su napad odbili tijekom prošle noći.



Prema izvještajima s terena, srpski dobrovoljci uništili su dva ukrajinska tenka, kao i jednu samohotku i top, a tijekom borbe dvojica Srba lakše su ranjeni i poslije pružene pomoći vratili su se u odred.

Dobrovoljci, čiji broj nije objavljen pripadaju bataljunu “Jovan Šević” pod komandom Bratislava Živkovića, a u Ukrajini se ta postrojba nalazi od svibnja, najprije su bili u Slavjanskom, a sada su u Donjecku, navodi ruska agencija.

Navodno je zapovjednik proruskih snaga u Donjecku Igor Strelkov upoznao srpske dobrovoljce još dok su zajedno ratovali u Bosni i Hercegovini (1992-1995).

Bataljun srpskih dobrovoljaca imenovan je u čast Jovana Ševića, vođe srpskog konjičkog puka, koji se 1751. godine zakleo na vjernost Ruskoj imperiji i uspostavio autonomnu pokrajinu Slavjano-Serbiju na teritoriju današnjeg Luganska i Donjecka.

 

 

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije