S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju ovogodišnji Dani hrvatskog kulinarstva održali su se u online izdanju kako bi hrvatski kuhari i slastičari i dalje mogli težiti kulinarskoj izvrsnosti i kreativnom izražavanju za koju možda nemaju priliku u svakodnevnom radu.
Želja organizatora je bila i animirati svoje članove u vrijeme kad su mnogi ugostiteljski objekti zatvoreni. Natjecatelji su mogli sudjelovati u 12 različitih kuharskih i slastičarskih kategorija.
Mjesec dana su imali vremena za osmišljavanje, pripremu i prijavu svojih radova, a nakon isteka roka, članovi ocjenjivačkog suda HKS-a na svoje su mailove dobili radove pod šiframa te proglasili pobjednika u svakoj od zadanih kategorija.
Iako je nedostajalo ono najbitnije što radi prevagu kod ocjenjivanja jela, miris i okus, suci su pomno proučili pristigle fotografije i recepture te odlučili kome će pripasti vrijedne novčane nagrade i nagrade sponzora. Sve radove su i komentirali kako bi natjecatelji dobili povratnu informaciju i tako se educirali.
Pobjednici natjecanja po kategorijama:
Kuharska natjecanja:
Slastičarska natjecanja:
“Nadamo se da ćemo se uskoro ponovno moći okupljati i u živo jer u planu za iduću godinu su brojna natjecanja, redizajnirani Hrvatski kuharski kup, Državno prvenstvo kuhara i slastičara kao i učeničko natjecanje Kamelija kup, a najviše nas veseli organizacija natjecanja „Bocuse d’Or Croatia“ za kuhare iz restorana s Michelin oznakom ili preporukom na kojem će se tražiti hrvatski predstavnik za europske kvalifikacije i eventualno finale u Francuskoj” kazali su iz Hrvatskog kuharskog saveza.
Tomislav Radić/Foto:press
Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980. godine. Tog dana na…
Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…
Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…
Komentiraj