Kategorije Gastro

FESTIVAL KONTINENTALNIH VINA: Šampion je traminac Josipa Rajakovića

Širi dalje

U Svetom Ivanu Zelini  7. i 8. lipnja 2019. održana je 51. izložba izložba vina kontinentalne Hrvatske. Tristo uzoraka vina pristiglo je na ocjenjivanje. Dodijeljno je sedam velikih zlatnih, 87 zlatnih, 120 srebrnih i 50 brončanih odličja uz 5 priznanja i 31 odbačeni uzorak.



Šampion izložbe je traminac, izborna berba prosušenih bobica 2017. Josipa Rajakovića, a njegov traminac je i najbolje bijelo mirno vino s ostatkom šećera Zagrebačke županije.

Rajkoviću je pripala i nagrada za najbolje pjenušavo vino Zagrebačke županije Nagrada za vizualni identitet boce Dragutin Stražimir

pripala je vinu Roze, Kutjevo d. d. a uz nagradu ide i skulptura Ivana Antolkovića. Nagrada „Ljerka Rabuzin“ za najbolje vino autohtone sorte kraljevina pripala je OPG-u Puhelek Purek Stjepan berba 2018.

Nagradu Milan Pažić bijelo suho mirno vino dobio je sauvingon 2017. OPG-a Puhelek Purek Stjepan koje je u toj kategoriji i najbolje vino Zagrebačke županije i Sjevrozapadne Hrvatske.

Najbolje voćno vino je vino od sibirske borovnice OPG-a Žabić Matija.

Najbolje bijelo mirno vino s ostatkom neprovrela šećera sjeverozapadne Hrvatske je pinot sivi, berba 2018. vinarije Matočec a najbolje crno vino je zweigelt, berba 2017. OPG-a Zaleznik. Najbolje vino posljednje berbe Zagrebačke županije je Chardonnay OG Jare-Kure.

Uz izložbu održane su i radionice i stručna predavanja a predstavljena je i knjiga “Vinske spelancije i huncnutarija Svetoivanjcov i dotepencov”

Tomislav Radić/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

42 minute prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije