Ako ste željeli pojesti slatku i ukusnu lubenicu, ali ste tijekom prvog zagriza shvatili da je gorka i bezukusna, u poboljšanju okusa pomoći će vam malo soli, prenosi Mashed, časopis specijalizira za dobru hranu.
Sol se najčešće koristi kao začin jer poboljšava okus hrane, tijekom ljeta koristi se i u mnogim pićima, poput margarite, a odlična je i za poboljšavanje okusa određenog voća.
Da biste postigli da okus lubenice bude slađi, zanemarite šećer i posegnite za soli. Zašto? Sol je odlična za smanjenje gorčine. Barb Stuckey, stručnjakinja koja se bavi poboljšanjem okusa hrane, iznosi prilično dobru teoriju o tome zašto to funkcionira.
“Lubenica ima tri elementa okusa, slatki, kiseli i gorki; a gorčina može djelovati na suzbijanje slatkoće lubenice. Kad pospete krišku s malo soli, ona će osloboditi slatkoću i suzbiti gorčinu”, objašnjava Stuckey.
Sol aktivira žlijezde slinovnice čineći sve što jedete sočnijim, a to je vrlo važno pri ljetnim vrućinama. Jeste li ikada primijetili da vam tijelo više žudi za soli što se više znojite? To je majka priroda koja maše crvenom zastavom, podsjećajući vas da provjerite svoje elektrolite.
“Slana” sočna lubenica pomaže vam da napunite tijelo hranjivim tvarima, obnovite elektrolite i održite tijelo hidratizirano sa svakim zalogajem.
Megy M. /Foto: Schuterstock
Interpol Srbije obavijestio je hrvatsku policiju da je u ožujku pronašao tijelo djeteta u rijeci…
Predsjednica Kluba Možemo Sandra Benčić poručila je u srijedu, nakon uhićenja direktora zagrebačke Ustanove za…
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ) poručio je u srijedu, komentirajući uhićenje direktora Ustanove za…
Komentiraj