Kategorije Gastro

Okusi i arome Istre u klubu Kontesa u Zagrebu

Širi dalje

Međunarodni sajam pršuta (ISAP), održat će se od 18. do 20. listopada u Tinjanu u Istri. Dolaze najbolji pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.



Kao najava sajma u Zagrebu u  održana je prezentacija istarskog pršuta.

Predstavili su se vodeći istarski pršutari: OPG pršuti Milohanić, Tinjan; Pršutarna Antolović, Tinjan; Pršutarna Dujmović, Tinjan; Pršutarna Jelenić, Sv. Petar u Šumi; OPG Franjul, Sv. Petar u Šumi, Pisinium d.o.o., Pazin; Pršutarna Buršić, Vodnjan; Pršutarna Compari, Pula i Pršutarna Tomaso, Sv. Lovreč.

Istarski pršut se suši bez dima, kože i potkožnog masnog tkiva. Vrijeme sušenja je najmanje godinu dana. U pripremi se koriste sol, papar, češnjak te aromatično mediteransko bilje.

Tomislav Radić/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Veliki požar u marini u Medulinu, izgorjelo 20-ak brodica. Ljudi skakali u more

Veliki požar koji je noćas izbio u marini u Medulinu zahvatio je više od 20…

4 minute prije

U četvrtak prva sjednica novog saziva Sabora

Mjesec dana nakon održanih parlamentarnih izbora, u četvrtak, 16. svibnja na Trgu svetog Marka održat…

21 minuta prije

Marko Mamić: MOST i konstruktori, potrošenost jednog projekta

Puno je onih u političkoj areni, na političkoj i analitičkoj razini, koji traže odgovor na…

10 sati prije