Kategorije Gastro

Tri jednostavna, a brza trika da meso ne ostane tvrdo i žilavo

Širi dalje

Koliko vam se puta dogodilo da kupite lijepi komad mesa, no kada ste ga pripremili, ostalo je tvrdo i suho?



Crveno meso je namirnica koju možete pripremiti na stotine načina, no jedini problem kod pripreme može predstavljati kvaliteta mesa. Koliko vam se puta dogodilo da kupite lijepi komad mesa, no kada ste ga pripremili, ostao je tvrd, suh ili žilav?

Kako bi izbjegli ovakav scenarij, budite lukavi i meso ‘iznenadite’ nekim od sljedećih trikova koji garantiraju da će pečeno, pirjano ili kuhano meso ispasti mekano kao duša.

Voće

Jabuka, ananas i kruška vaši su saveznici u kuhanju, pečenju i pirjanju crvenog mesa. Sve što trebate učiniti je oguliti voće te ga poslagati po mesu dok se pirja kuha ili peče. Voćne kiseline će omekšati meso i učiniti ga ukusnijim.

Jabučni ocat

Iako postoje različite marinade za meso, ova koju vam predlažemo utjecat će na okus mesa, ali će ga i učiniti mekim. U zdjeli izmiješajte nasjeckani luk i jabuku te dodajte maslinovog ulja i žlicu jabučnog octa.

Meso namažite marinadom te ga spremite u hladnjak preko noći, a sutradan ga pripremite po želji.

Limun

Limun je izvrstan saveznik u pripremi mesa. Želite li biti sigurni da će meso ispasti meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. Za razliku od spomenute marinade koja trema odstajati preko noći, limunov sok ima puno brži učinak te će djelovati na meso već nakon 30 minuta

Izvor: punkufer.hr

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi meso

Najnovije

Anušić: Hrvatska želi biti vodeća zemlja u proizvodnji malih dronova

Hrvatska će nastojati biti vodeća nacija u proizvodnji i nabavi malih dronova dok u Europi…

3 sata prije

VIDEO / Podvig za povijest: Izborila finale i osvojila turnir nakon 11 spašenih meč-lopti!

Belgijanska tenisačica Elise Mertens kreirala je jedan od najvećih preokreta u povijesti tenisa. U polufinalnoj…

3 sata prije

Zašto vas komarci vole više od drugih. Jedno piće jako ih privlači

Komarci nisu samo smetnja – oni su prijenosnici ozbiljnih bolesti, zbog čega je važno razumjeti…

4 sata prije