Kategorije Kolumne

Ivica Šola: LBGT je kao vegeta, u sve se miješa. Postali su davež

Širi dalje

“Svatko ima pravo živjeti na način na koji misli da je to ispravno. Ali ne moram ja, dok gledam Euro (nogomet), biti izložen toj propagandi, svaka reklama je bila LGBT propaganda.” To su riječi saborskog zastupnika Nikole Grmoje koje samo reflektiraju ono što svatko zdravih očiju vidi: od reklama na nogometnim stadionima preko kapetanskih traka nogometaša i grba UEFA – e, sve pršti od duginih boja.



Uistinu, svatko ima pravo živjeti na način za koji misli da je to ispravno, kako veli Grmoja, no kada netko svojim načinom života postane nametljiv globalno, da se poput vegete miješa u sve, pa i nogomet, e to onda, da se radi o bilo kome, pa onda i o LGBT stilu života, postaje prije svega davež. I nešto opasnije…

Jedno je činjenica da svatko ima pravo živjeti svoj život, no druga je kada taj svoj stil ili izbor namećeš, guraš društvo u cenzuru, gušiš slobodu govora i mišljenja te drugima uskraćuješ njihova prava.

Ostanimo na trenutak samo kod nogometa.

Svi znaju za ime legendarnog talijanskog nogometaša, danas trenera, Genara Gattusa. U sjeni aktualnog nogometnog prvenstva njegov slučaj prošao je ispod radara. Naime, Tottenham traži novog trenera i pojavilo se njegovo ime. No navijači, potaknuti LGBT aktivistima, izvukli su mu izjavu od prije više od deset godina.

UPETLJANOST U NOGOMET

Tada se u Španjolskoj raspravljalo o novom LGBT zakonu. Jedan od najkontroverznijih aspekata zakona je stvaranje javnim novcem političkog tijela, Državne agencije za LGBT prava, koja će širiti rodnu ideologiju u područjima kao što su škola, zdravstvo, mediji, radna mjesta, razonoda i sportske aktivnosti. Dakle i sport, uključujući nogomet. Usprkos javnom financiranju, tijelo će djelovati „neovisno o javnoj upravi“ s ciljem „borbe, sprječavanja, ispravljanja i, konačno, uklanjanja svake diskriminacije na temelju seksualne orijentacije, rodnog identiteta, spolnog izražavanja i spolnih karakteristika“. Ova će agencija uključiti LGBT zajednice koje će moći odlučiti kako će

provoditi nove politike i koje će tvrtke, medije, sportaše kazniti u slučaju nepoštivanja zakona. Dakle, neka vrsta inkvizicije.

Gattusa su pitali što o tome misli, on je rekao da je to skandalozno, da je za njega brak zajednica muškarca i žene, a spomenuo je i svoj katolički odgoj. Eto, na temelju tog komentara koji nikoga nije vrijeđao, Gattuso je upravo skinut s liste poželjnih trenerskih akvizicija Tottenhama kao – homofob.

S druge strane oceana upravo se igra Copa America. I opet se LGBT ekipa upetljala u nogomet. Dok se Brazil pripremao za četvrtfinalni susret s Čileom, brazilskom nogometnom savezu stigla je od LGBT udruga optužba za homofobiju jer nijedan njihov reprezentativac ne nosi na dresu broj 24, koji se tamo povezuje s podrškom LGBT agendi. Sudac Ricardo Cyfer čak je nogometnom savezu Brazila dao „ultimatum“ od 48 sati da objasni zašto nijedan od igrača koje je izbornik pozvao nije odlučio nositi majicu s brojem 24!?

Kako reče Grmoja, svatko ima pravo birati svoj stil života, formirati svoja mišljenja, ali kada tvoj stil života i tvoja orijentacija postane kriterij za sport, nogomet, za sve pore života, to se onda zove diktatura, totalitarizam, u ovom slučaju LGBT totalitarizam. Taj totalitarizam na način najnižeg reketa uvlači se u Europsku uniju.

Podsjećam, 12. studenoga prošle godine Europska komisija objavila je priopćenje u kojem se najavljuje želja za nametanjem strategije za sve zemlje EU-a da se priklone LGBTQ agendi kao uvjet dobivanja novca za oporavak od COVID krize.

NAMETANJE PRAVNE INTEGRACIJE

Cilj vrlo čudne strategije je nametanje pravne integracije na europskoj i nacionalnoj razini u nekoliko sljedećih točaka: Uvođenje zločina “homofobije“ na europskoj razini; de facto priznavanje istospolnih brakova u svim europskim zemljama; uvođenje rodnog obrazovanja u škole; zakonska promjena spola bez dobnih ograničenja; dodjela

sredstava LGBTIQ udrugama te korištenje Fonda za oporavak s posebnom pažnjom na LGBTIQ zajednicu.

Oni koji ne slijede diktat nove dugine Europe, rekoše, bit će isključeni iz financiranja EU-a, uključujući Fond za oporavak za rješavanje krize uzrokovane COVID-om. Opet podsjećam, tada su se neke zemlje pobunile, poput Poljske i Mađarske, koje su stavile veto, a Mađarska je zboga toga već počela pripremati zakon koji je ovih dana podijelio Europu.

Helena Dalli, europska povjerenica za ravnopravnost i izvjestiteljica teksta, rekla je tada da će europske zemlje koje ne poštuju strategiju biti kažnjene: „U to sam vrlo uvjerena”, rekla je. „Jer to je način da se država članica stavi u red… U redu, ne dobivate kvotu koju biste trebali dobiti ako ne poštujete vladavinu zakona.“ Za birokrate iz EU-a, LGBT ideologija izjednačava se s “vladavinom zakona“!?

Čisti reket, ucjena, dostojna najkruće diktature protiv onih suverenih država koje su pokazale čvrstinu da se novac za pomoć za ekonomski oporavak zemalja ne uvjetuje prihvaćanjem LGBTQ ideologije, uskraćujući im financijsku potporu u borbi protiv krize izazvane pandemijom.

Moje duboko poštovanje prema svim ljudima bez obzira na boju kože, spol, naciju, vjeru ili spolni status, no kada vam jedna ideologija, u ovom slučaju LGBT, počinje biti kriterij, kao partija ne tako davno, u svim porama života, od sporta preko odgoja i obrazovanja do politike, to se onda zove totalitarizam, samo što je crvena zastava sa srpom i čekićem zamijenjena onom duginih boja. Princip je isti, sve su ostalo nijanse…

Ivica Šola/ Slobodna Dalmacija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ivica Šola

Najnovije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

3 minute prije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

55 minuta prije

Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra Marija Banožića

Nakon šest mjeseci općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra obrane…

1 sat prije