Kategorije Kolumne

Nakon pobjede Plenkovića u Hrvatskoj svi slave! Osobito Škoro i desnica!

Širi dalje

Rezultati unutarstranačkih izbora u HDZ-u i dominantna pobjeda Plenkovićeve struje nad alternativcima izazvali su u Hrvatskoj slavlje lijevih, desnih i centrista. Tko danas može kazati da Hrvatska s Plenkovićem ne ide u dobrom smjeru?



PIŠE: Kazimir Mikašek Kazo

Na desnom političkom spektru ja prava euforija! Plenkovićeva pobjeda bila je izrazita želja desnice što je otvorilo silan prostor da konačno desnica u konfrontacijama s Plenkovićem i njegovim politikama doživi fantastičan uzlet.

Škoro i njegovi idolopoklonici mogli bi ubirati plodove koji im padaju u krilo, a da nisu prolili ni kapi znoja.

Međumrežje je puno komentara u kojima se s neviđenim cinizmom i sladostrašću čestita veleizdajniku, lopovu, komunjari i genderisti Andreju Plenkoviću, a već danas se zbrajaju saborski mandati koje će pravovjerni domoljubi osvojiti na parlamentarnim izborima, jer oni najhrabriji prognozeri tvrde da je ovo definitivno kraj HDZ-a i da će desnica nadmoćno pobijediti jugoslavenski HDZ.

Slavi i Milorad Pupovac tvrdeći da je Plenkovićeva pobjeda znak da se Hrvatska urazumila, a poraz Ivana Penave je Pupovcu dokaz da Ivan Penava vodi pogrešnu politiku u Vukovaru na štetu Hrvata i Srba, na štetu skladnom suživotu između velikosrpskih okupatora i okupiranih.

Milorad Pupovac je zapravo svojom izjavom i komplimentima Plenkoviću dao silan vjetar u jedra Škorijadi, jer ako Pupovac hvali Plenkovića to je desnici ključni dokaz da je Plenković još veći veleizdajnik nego što se to čini.

Na lijevom političkom spektru ne postoji ozbiljniji analitičar koji ne sriče hvalospjeve Plenkoviću, ali ne zato što ga vole i obožavaju, već zato što to unosi novi nemir i razdor u HDZ-u i proizvodi planirani bratoubilački rat što će silno koristiti ujedinjenoj ljevici da nakon Pantovčaka osvoje i Banske dvore. Naravno, uz svesrdnu pomoć Miroslava Škore koji se već dokaza kao prvoborac za napaćeni hrvatski narod kojemu je Plenković oteo Hrvatsku.

Nagradno je pitanje s kim će u tim okolnostima Pupovac u koaliciju, s kim će u koaliciju HNS i Milan Bandić?

S kim će Miroslav Škoro?

S onima po kojima danas pljuje ili s onima kojima je izmislio predsjednika države za što je vjerojatno obilno nagrađen? Ne treba puno mašte zamisliti koje će sve benefite uživati Škoro ako uz njegovu svesrdnu pomoć u Banske dvore zasjednu Milanovićevi sljedbenici? Obilni poslovi s državom, nova parkirališta, planetarni uzlet njegove ocvale estradne karijere, zaustavljanje svakog propitkivanja o moralnosti njegovog lika i njegovih djela?

Kao što je Plenković na ovim izborima u HDZ-u bio izraziti favorit i želja desnice, tako je i Miroslav Škoro na predstojećim parlamentarnim izborima izraziti favorit ljevice?

U HDZ-u vlada tiho slavlje „crnih labudova“, jer kada nisu uspjeli Plenkovića srušiti rušenjem Kolinde Grabar Kitarović, jedino konačno rješenje bit će gubitak parlamentarnih izbora što Plenković ne bi mogao preživjeti unatoč svim imunitetima u borbi protiv lijevih i desnih virusa. Nakon žrtve dame na Pantovčaku, crni labudovi su „za dom spremni“ žrtvovati i Banske dvore i čvrsto preuzeti oporbeni HDZ i sve blagodati koje nosi jedna velika politička stranka, bez obzira bila ona na vlasti ili u oporbi.

Svi se čude kako se Plenković usudio diktatorski obračunati s Mirom Kovačem i Milijanom Brkićem? Ali što bi se dogodilo s Plenkovićem i njegovim timom da pobijedili alternativci?

Bi li pala bi Vlada Republike Hrvatske,bili raspisani parlamentarni izbori i to baš u vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, u vrijeme silne krize uslijed korona virusa koji će  nam donijeti nepredvidive posljedice.

U takvoj situaciji, kada nitko iz redova „desnog“, alternativnog HDZ-a ne može apsolutno garantirati baš ništa, a osobito ne pobjedu HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima, kada nitko ne može dokazati koalicijske potencijale ni sastavljanje parlamentarne većine, ići još jednom u svjesno rušenje vlastite vlade doista je saltomortale vrijedan psihijatrijske analize!?

Čini se da su racionalni članovi HDZ-a prepoznali ovaj urotnički scenarij strahovite političke destabilizacije Hrvatske i da su pragmatično izabrali ono što je trenutno jedino normalno bez obzira slagali se mi ili ne s politikama Andreja Plenkovića.

Snovi o tome da će u Hrvatskoj u kratkom roku rušenjem Andreja Plenkovića i HDZ-a minimalne plaće biti tisuću eura, minimalne mirovine pet tisuća kuna, da će netko u Hrvatsku dovesti deset tvornica, da će se preko noći slomiti uvozni lobi i da će se provesti lustracija, mogu biti samo pusti snovi i obećanje bez ikakvih temelja.

Kazimir Mikašek-Kazo

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

2 sata prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

2 sata prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

2 sata prije