Kategorije Kolumne

PERO KOVAČEVIĆ: Lijepa naša Žabokrečina

Širi dalje

Vjerujem da ste se upitali: Zašto živimo u zemlji u kojoj su jedino kriminal i korupcija organizirani. Riba smrdi od glave, zar ne. Krenimo od Hrvatskog sabora.



Hrvatski sabor bi trebao biti predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti.

Hrvatski sabor bi trebao biti mjesto odlučivanja, sučeljavanja i pronalaženja najboljih rješenja za napredak i prosperitet građana i zemlje. Zastupnici bi za svoj rad trebali odgovarati građanima,kako onima koji su glasali za njih tako i svim ostalima.

Zastupnici bi trebali biti i raditi odnosno ponašati se kao predstavnici naroda i odgovarati narodu za svoj rad.

Tako bi trebalo biti,ali tako nije. Hrvatski sabor je voljom i postupcima najvećih političkih stranaka postao mjesto glasovanja,izvorište političke korupcije. Odgovornost za omalovažavanje institucije Hrvatskog sabora i omalovažavanje dužnosti saborskoga zastupnika je na čelnicima velikih političkih stranaka i samim zastupnicima Hrvatskog sabora. Očito je kako stranke i većina zastupnika tretiraju građane kao “ovce za šišanje”.

Odgovaraju li zastupnici za svoj rad narodu,biračima koji su ih birali-naravno da ne. Zastupnici mijenjaju dresove, izigravaju volju birača i još daju svečanu prisegu.

Evo, kako glasi tekst svečane prisege:

“Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske.«

Kad imamo takve zastupnike,koji za svoj rad ne odgovaraju narodu-koji bi trebali predstavljati onda nam treba biti jasno. Zašto živimo u zemlji u kojoj je zdravstvo u kolapsu, u kojoj je gospodarstvo u kolapsu iz koje mladi bježe u inozemstvo.

Zašto živimo u neuređenoj zemlji,gdje je načelo vladavine prava mrtvo slovo na papiru. Zašto živimo u zemlji u kojoj su jedino kriminal i korupcija organizirani.

Riba smrdi od glave, zar ne.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije