PERO KOVAČEVIĆ: Sjetimo se izbornih programa i obećanja: Jesu li ijedno ikada ispunili

Širi dalje

USPOREDO s predizbornom kampanjom vodeće stranke i koalicije objavljuju svoje izborne programe. Godinama se u Hrvatskoj ponavlja ista priča sa izbornim programima.



Sjetimo se Račanovih obećanja iz 2000. godine da će napuniti zatvore i vratiti opljačkano, Čačićevih o otvaranju novih 200 000 radnih mjesta. Nadam se da niste zaboravili na Sanaderovu jamstvenu karticu.

Vjerujem da niste zaboravili na Plana 21 Kukuriku koalicije, sjetimo se HDZ-ova „Vasićevog programa“. (Program 5+ preuzet od Mile Vasića iz Prnjavora u RS). Poseban paradoks je taj što se onda vodi javno sučeljavanje o rješenjima iz tih programa.

Objavljen je program tzv „Narodne koalicije“za osvajanje četverogodišnjeg mandata. Objavljen je HDZ-ov program. Ostaje nepoznanica jedino hoće li Jadranku Kosor vratiti u HDZ.

Razlike su minimalne ili ih uopće nema. Jedine su razlike u licitiranju odnosno lažnim obećanjima o rastu BDP-a, smanjenju poreza, otvaranju novih radnih mjesta.

Naravno jasna odrednica programa tzv „Narodne koalicije“ je raspodjela ministarskih mjesta, a vjerojatno i ostatka „plijena“ u državnim poduzećima i javnom sektoru.

Te „programe“ HDZ-a i tzv Narodne koalicije možemo najblaže ili kolokvijalno rečeno zvati trajnim programima. Programima koji nikad nisu niti konzumirani niti bar djelomično provedeni u djelo.

Ista se priča (poput pokvarene gramofonske ploče) opet ponavlja. Iste su kulise, zastor, scenografija, publika, žiri jedino se mijenjaju PR agencije i pojave neki novi akteri koji promjene dres. Poput Kreše Beljaka koji je čak zaboravio i naziv novog “kluba “. Nagle su to promjene za Beljaka tako da misli i govori da i dalje igra u raspuštenom klubu zvanom Domoljubna koalicija.

Opet ćemo raspravljati o „trajnim“ nikad provedenim programima, programima želja građana, i tako do novih parlamentarnih izbora. Sve u svemu stara priča i isti moto “kruha i igara” koju građani uvijek progutaju i plate. Ovaj put će građani čak imati sučeljavanje između Plenkovića i Milanovića. Bit će to retoričko sučeljavanje brusselskih dečki koji bi nakon izbora mogli koalirati.

Pero Kovačević/Foto:rhiv

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije