Kategorije Kultura

Duran Duran na zagrebačkoj Šalati 29. kolovoza

Širi dalje

Engleske pop legende Duran Duran, jedan od najvećih pop bendova svih vremena, održat će koncert na zagrebačkoj Šalati 29. kolovoza



Jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je iznjedrila neke od najvećih hitovau, u 35-godišnjom karijerom su snimili 14 studijskih albuma i prodali više od 100 milijuna te osvojili pregršt nagrada.

Ono što je počelo kao alternativna priča 1982. u Birminghamu

, u samo dvije godine naraslo je do svjetske senzacije. Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na top 10 popisu Billboardove ljestvice.

Poslije debitantskog albuma ‘Duran Duran’, drugi ‘Rio’ označio je pohod na Ameriku, a uslijedili su ‘Seven And The Ragged Tiger’, ‘Notorious’, ‘Big Thing’, ‘Thank You’, ‘Red Carpet Massacre’, kao i najnoviji hvaljeni ‘Paper Gods’, kojim su se Englezi sad otisnuli na veliku svjetsku turneju.

Više od tri desetljeća od početnog ukazanja na glazbenoj sceni, Duran Duran i dalje je u naponu snaga.

Bend si je kroz kultno stvaralaštvo osigurao hordu obožavatelja na svim kontinentima, a povezujući generacije fanova, Duran Duran puni najveće stadione, dok njihovi radiofonični songovi i dalje čine obavezan repertoar radijskih postaja. Predvođeni karizmatičnim Simonom Le Bonom, Duran Duran su, kao glazbene i modne ikone, utjecali na generacije glazbenika i pop kulturu općenito. I dalje su jedan od najobrađivanijih bendova, a svoje viđenje ostavštine Duran Durana opjevali su Franz Ferdinand, Korn, Deftones te Courtney Love i Hole.

Duran Duran u Hrvatsku se vraćaju poslije 16-godišnje stanke. Domaća publika, kao i ona iz regije, imat će ih prilike vidjeti na velikom ljetnom open air spektaklu 29. kolovoza na Šalati.

Ulaznice za zagrebački nastup najpovoljnije su na cijeloj turneji – cijena im je od 210 do 370 kuna, a u prodaju kreću u srijedu, 9. svibnja u 9 sati.

Mogu se kupiti u Dirty old shopu u Tratinskoj 18, Rockmarku u Berislavićevoj 13, Aquarius CD shopovima u Varšavskoj 13 i Branimir centru, Dallas Music Shopu Rijeka u Splitskoj 2a i na Eventim prodajna mjesta te www.eventim.hr.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

32 minute prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

1 sat prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije