Kategorije Kultura

I NAJBOLJA JE I NAJLJEPŠA: Kraljica fada Katia Guerreiro u Lisinskom

Širi dalje

“Off ciklus” Zagrebačke filharmonije ugostit će u petak 22. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu portugalsku fadisticu Katiu Guerreiro, smatranu jednim od najljepših i najboljih glasova suvremenog fada.



“Nastupala je na najvećim pozornicama svijeta – u slavnoj Olympiji u Parizu, u dvorani Berlinske filharmonije i Palači lijepih umjetnosti u Bruxellesu, Katedrali u Luxembourgu i Operi u Lyonu, a i nakon gotovo dva desetljeća međunarodne karijere njezin fado nije izgubio ništa od snage i uvjerljivosti”, stoji u najavi.

Mediji o njoj govore u superlativima – France 24 proglasio ju je “ambasadoricom fada”, časopis Vibrations “jednim od najljepših glasova svijeta”, a list Le Monde njezino pjevanje opisuje kao “fantastični fado”.

Osvajala je vrhove top ljestvica u rodnom Portugalu, ali i u Francuskoj, Južnoj Koreji i Japanu, a za svoju umjetnost primila je i najviše nagrade i priznanja. Samo mjesec dana nakon Zagreba nastupa na prestižnoj pozornici pariškoga Trianona.

U “Off ciklus” stiže praćena svojim bandom, ali i velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije, kojim će ravnati anglo-talijanski maestro Dario Salvi.

Koncertni program najavljen je kao “pravi vatromet vrhunskih skladbi”, od oca portugalske glazbe Joséa Viane da Mote i njegove Simfonije domovini, preko poznate teme Sobre las Olas meksičkoga “kralja valcera” Juventina Rosasa i vatrene simfonijske uspješnice Conga del Fuego Artura Márqueza – sve do zvijezde večeri, sjajne fadistice Katie Guerreiro u neponovljivom spoju sa Zagrebačkom filharmonijom.

“Isključite probleme i uključite ono što svi najviše volimo – dobru glazbu! Dobro došli u svijet Off ciklusa. Budite off – Fado je in!”, poručuju Filharmoničari.

Megy M. /Foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

21 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

1 sat prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije