Kategorije HrvatskaKultura

Mladi umjetnici afirmiraju hrvatsku keramiku i dizajniraju unikatni nakit

Širi dalje

ŠESTORO mladih umjetnika, pet bivši polaznika Škole primjenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu  – Ante Trusić, Vedrana Pavić, Branimir Boban,  Ruben Eli Ivanuša i Branimir Benčak, te Tomislav Peterlić iz Pule, postavili su izložbu u Domu umirovljenika u zagrebačkoj Klaićevoj ulici br. 10.



Na izložbi se predstavili radove u keramici, nakit, lančiće i ogrlice izrađene od raznih vrsta metala te slike te crteže, slike i grafike.

Vedrana Pavić je završila odjel dizajna metala i radi sve što se s metlom može napraviti. U većini je to dizajn nakita, unikatni lančići ali i skulpture u prostoru.

“Nas pet je iz Zagreba i kolega iz Pule, a ovo nam je druga skupna izložba na kojoj sudjelujemo,  kaže nam Vedrana koja je u Klaićevoj izložila unikatni metalni nakit. Izložba je ranije dogovorna pa nismo znali da će pasti u vrijeme utakmice Hrvatske na Euru, ali smo vrlo zadovoljni. Gledali smo prvo poluvrijeme, otvorili izložbu i nastavili gledati tekmu. Gosti su zadovoljni, mi smo zadovoljni, a odjek izložbe je odličan.”

Vedrana kaže da joj je malo žao što je dizajn keramika neopravdano podcijenjen jer se katkada poistovjećuje s klasičnim zanatom.

“Naravno da je to zanat, keramika je jedan od najstarijih zanata na svijetu, treba znati napraviti dobar proizvod, ali ga treba dobro oblikovati, dizajnirati ili oslikati u pravo umjetničko djelo. “

Izložba je prodajnog karaktera, važno je naglasiti da je svaki izložak je unikat, a prihod od prodaje umjetničkih djela namijenjen za daljnje usavršavanje mladih umjetnika.

A gdje su u umjetnici tu i lijepe cure. Prekrasne su!

D.L. /Foto:maxportal


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Skanadaloznom direktoru aerodroma Rijeka bonus od 265. 000 eura

Nakon nemilih scena na riječkom aerodromu prošle subote, kada su putnici teglili prtljagu do izlazne…

16 minuta prije

DP postavio još jedan uvjet Plenkoviću: “Neka me streljaju, ali to ću hitno provesti”

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić je za 24 sata je rekao da je jedan od uvjeta Domovinskog…

1 sat prije

Pupovac žestoko napao DP, usporedio ih s pogavnikom Antom Pavelićem

Milorad Pupovac je gostovao na N1 i otkrio da je dogovor manjina da Plenkoviću daju onoliko…

1 sat prije