Kategorije Magazin

Kanađanka u Hrvatskoj: Tamo svadba završi u 1 ujutro, a ovdje…

Širi dalje

Kanađanka Sarah Ćosić u Hrvatsku je prvi put došla 2007. godine kako bi se pridružila timu za sinkronizirano klizanje, nekoliko tjedana kasnije upoznala je supruga Ivana s kojim se vratila u Toronto, no ubrzo su ipak odlučili skrasiti se u Zagrebu gdje žive posljednjih 10 godina.



– Bilo nam je OK u Torontu, ali stil života tamo je puno drugačiji nego u Hrvatskoj. Odlučili smo probati u Zagrebu i jako smo sretni ovdje, osjećam se kao da sam doma, kaže Sarah koja je brzo usvojila naviku ispijanja kave u centru grada.

Još jedan od hrvatskih običaja koji joj se sviđa su proslave vjenčanja.

– To je ovdje totalno drugačije nego u Kanadi – tamo svadba završava u 1 sat ujutro, a ovdje zadnje jelo ide u 4 ili 5 ujutro, puno se više pleše i jede, opuštenije je i zabavnije, kaže i dodaje kako su ona i suprug imali i hrvatsko i kanadsko vjenčanje.

Najteže joj je bilo naučiti jezik, za koji kaže da ju još uvijek muči.

– Bilo je jako teško na početku, nisam znala što se događa oko mene pa sam bila i malo tužna, nisam se osjećala kao dio grupe, kaže Sarah kojoj je to bila motivacija da se još više potrudi. Svojih troje djece odgajaju bilingvalno, te tako doma svi pričaju engleski, a izvan kuće hrvatski.

Sarah i suprug vlasnici su turističke agencije na čijem YouTube kanalu Sarah redovito objavljuje zanimljive videe o Hrvatskoj, a na tu ideju došli su za vrijeme pandemije.

– Sva putovanja su bila otkazana i pitali smo se što ćemo sad, pa smo odlučili promovirati Hrvatsku putem videa i pokazati kako je to super zemlja, kaže Sarah koja se nada da će to potaknuti turiste na dolazak u Lijepu našu.

Foto: hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

9 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

10 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

10 sati prije