Kategorije Magazin

KRAJ LJUBAVNE PRIČE: Klepetan napustio Malenu, ona od tuge prestala jesti

Širi dalje

Najpoznatiju hrvatsku rodu Malenu napustio je njezin rodan Klepetan. Ona ne želi jesti od tuge, no orintolog Sandro Jurišić tvrdi kako će tuga trajati godinu dana, a onda će krenuti dalje



–  Oporavit će se ona. Trenutačno jako pati, ali uskoro će početi normalno jesti. Za godinu dana zaboravit će Klepetana i mogla bi se preudati, rekao je za 24 sata  Sandro Jurišić, potpredsjednik Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode.

Komentirao je tako ljubavnu dramu u Brodskom Varošu nakon što je najpoznatiju hrvatsku rodu Malenu prerano napustio njen ljubljeni Klepetan i jednostavno nestao. Ona trenutačno ne želi jesti, a njen vlasnik tvrdi da joj od tuge suze oči.

Stjepan Vokić, umirovljeni školski domar koji se godinama brine o Malenoj, sad tuguje s njom. Tvrdi da je Klepetan ove godine malo uranio i došao 19. ožujka. Ostao je samo do 18. travnja i tako zabrinuo Stjepana.

– Pretpostavljam da je otišao u prirodu da negdje skonča život – snuždeno će domar. Ornitolog Jurišić tvrdi kako su rode vjerne jednom partneru cijeli život.

– Ako im partner ugine, one tuguju punih godinu dana, a nakon toga, ako su još spolno aktivne, nalaze drugog partnera – kaže Jurišić. Dodao je da rode mogu tijekom letenja stradati na dalekovodima koji ih sprže ili vjetroelektranama, u koje se mogu lako zabiti u magli. Ornitolog ne vidi ništa zabrinjavajuće zbog malog broja jaja koja su ove godine imali Malena i Klepetan. Imali su ih samo troje. Dva su se smrzla, a treće je bilo mućak.

– Ako neravnomjerno sjedi na jajima, mogu se pretvoriti u mućak. Ništa neobično – zaključio je Jurišić.

R.I./Foto:FaH

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

7 sati prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

11 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

13 sati prije