Kategorije Magazin

Lezbijke tuže kliniku za plodnost jer su dobile sina: ‘To je izdaja’

Širi dalje

Lezbijski par tuži kliniku za plodnost nakon što su dobile sina – jer sve što su željele bila je djevojčica



Heather Wilhelm-Routenberg i njezina partnmerica Robin (Robbie) išle su na umjetnu oplodnju kako bi pokušale dobiti kćer i potražile kliniku za plodnost u New Yorku kako bi im ugradili embrije.

Lezbijski par, koji je koristio proces odabira spola kako bi osigurao da njihova beba bude djevojčica, odlučio je upotrijebiti Robininu jajnu stanicu i spermu donatora za stvaranje embrija, koji je implantiran u Heatherinu utrobu.

Ali tek kada su otišli na 15-tjedno skeniranje, par je ostao u šoku. Sonograf je provjerio spol bebe i otkrio da će dobiti dječaka. Heather je objasnila da su im “čeljusti pale na pod” i da je bila uvjerena da ima tuđi embrij, opisujući to kao da u sebi ima “izvanzemaljca”.

Sedam tjedana istrage

Par je zakazao drugi pregled sljedećeg dana, koji je potvrdio da Heather nosi dječaka. Klinika je tada započela proces i istragu kako bi se otkrilo pripada li embrij uopće paru.

Trajalo je sedam tjedana dok je istraga bila u tijeku, a za to vrijeme Heather je priznala da “nije imala veze” s bebom. Ali kada je potvrđeno da embrij pripada paru, imale su osjećaj “duboke izdaje”.

Heather je rekla: “Imale smo zdravu bebu, ali ja nisam imala emocionalnu vezu i sada se moram zauvijek pomiriti s time da imam dijete koje nisam planirala.”

Dodala je kako mrzi ideju da se ne može povezati s bebom u sebi i trudnoću je opisala kao “užasno iskustvo”.

Teška depresija

Kada se dječak rodio u prosincu 2020., s mukom ga je dojila i počela je patiti od teške tjeskobe i misli o samoubojstvu. Heather je na kraju dijagnosticirana složena postnatalna depresija.

Međutim, par sada ima svog 18-mjesečnog sina koji je “pun magije”. Međutim, odlučile su tužiti svoju kliniku za plodnost zbog pogreške, navodeći liječničku pogrešku i oštećenje.

Dok se Heather sada oporavlja od postnatalne depresije, kaže da osjeća “ogromnu krivnju i sram” jer se nije mogla povezati s njim u prvim mjesecima njegova života.

“On je nevino biće, nije zaslužio ništa od ovoga. Klinika je petljala s nečim tako osjetljivim: prvim formacijskim godinama naše bebe. To je razlog zašto ovo radim – jer toliko volim svoje dijete. Mislimo da je naš sin zaslužio tu vezu od samog početka”, rekla je.

Megy M. /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

7 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

12 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

12 sati prije