Kategorije Magazin

Navijači Engleske bijesni na igrače zbog poteza nakon utakmice: Sramite se!

Širi dalje

Razočarani neuspjehom u finalu, gotovo svi su skinuli srebrnu medalju s vrata čim su je primili. Jedan od rijetkih koji to nije napravio je kapetan i legenda Liverpoola, veliki igrač, Jordan Henderson.



Sinoć smo svi, tijekom dodjele medalja, vidjeli kako se ponašaju reprezentativci Engleske, Gotovo svi  su s vrata skinuli srebrenu medalju s vrata. Taj potez razljutio je nogometnu javnost.

Jedan od rijetkih koji to nije napravio jest kapetan Liverpoola Jordan Henderson. Ostali su je skinuli “prije” nego što im ih je Čeferin stavio oko vrata, uključujući i kapetana Harryja Kanea.

Englezi su očito smatrali da je samo zlato dovoljno dobro za njih, da srebro ne žele imati oko vrata. A ovo im je, inače, najveći uspjeh na Europskim prvenstvima budući da nikada dosad nisu bili u finalu!

Takav potez izazvao je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama. “Sramite se”, “Kakvo nepoštovanje”, “Viceprvaci ste, to je uspjeh!”, “Ponašaju se kao razmažena djeca, jadno!”, samo su neki od komentara kako engleskih navijača tako i pratitelja nogometa iz drugih zemalja.

– Kakvo nepoštovanje! Budite primjer mladima i pokažite poniznost – komentar je od susjeda Velšana.

Englezi su bili blagi favoriti za naslov. Igrali su pred 50-ak tisuća svojih navijača, Uefa je odredila da igraju tak jednu utakmicu izvan Wembleyja, a bilo je i sumnjivih sudačkih odluka, naravno u njihovu korist. Ali ni to nije bilo dovoljno protiv srčane i hrabre Italije.

No ni engleski navijači na stadionu nisu se pokazali. Poraz im je teško pao pa su odmah napustili stadion. Nisu ni čekali dodjelu  medalja niti zapljeskali prvaku Europe.

Englezi su zabili gol u 117. sekundi. I to je bilo to. Dalje su igrali samo Talijani. Doduše, koliko su im to Englezi dopustili.

U drugom su dijelu dopustili dovoljno pa su tako engleski legendarni nogometaši Rio Ferdinand i Alan Shearer u prijenosu uživo kazali da je drugo poluvrijeme izgledalo kao utakmica FA kupa između premierligaša i lokalnog niželigaša. Naravno, u toj usporedbi Engleska je bila niželigaš.

Talijani su prvo izjednačili preko Bonuccija pa se ispuhali u produžetku, no Donnarumma je obranio penale Sanchu i Saki, a ranije je cijeli okvir promašio Rashford pa je Italija uzela naslov.

 Bilo kako bilo, dok Englezi traže krivca, Italija slavi svoju drugu titulu prvaka Europe!

R.I: /Foto: epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

7 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

8 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

8 sati prije