Kategorije Magazin

Otkazan Bajagin koncert u Šibeniku, RH ne izdaje radne dozvole izvan EU

Širi dalje

Koncert Bajage i instruktora koji se nakon više od 30 godina trebao ponovno održati u Šibeniku 21. kolovoza, otkazan je do daljnjega, izvijestili su u utorak iz Udruge PARK



“Došli smo do birokratske prepreke koja je stopirala koncert. Radi se o mjeri MUP-a koja nalaže da se radne dozvole do daljnjega ne izdaju pjevačima s putovnicama zemalja koje nisu u Europskoj uniji’, naveli su u priopćenju iz udruge PARK.

Organizatori ističu da je koncert otkazan unatoč  činjenici što su prikupili sve dozvole za njegovo održavanje u okolnostima epidemije koronavirusa pa i zeleno svjetlo lokalnih Stožera civilne zaštite za povećanje broja publike za održavanje koncerta na otvorenom.

Tako se, dodali su, koncert Bajage i instruktora u Šibeniku pridružio ovogodišnjim masovnim otkazivanjima koncerata i festivala zbog epidemije koronavirusa koja je poharala industriju događaja, a njihove organizatore dovela do ruba egzistencije.

“Sigurni smo da je na kraju bolje da Bajagu i Instruktore ugostimo iduće godine kad ćemo moći napraviti pravi veliki koncert bez ikakvih ograničenja i zabrana, te bez opasnosti za ugrozu publike’, poručuju. Posjetiteljima koji su kupili ulaznice u pretprodaji omogućen je povrat novca, a iz PARK-a apeliraju ako netko želi podržati rad udruge i pomoći u pokrivanju dosadašnjih troškova organizacije otkazanog koncerta, to mogu učiniti tako da novčanu vrijednosti ulaznice doniraju udruzi.

Megy M. /Foto: cropix

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi bajaga

Najnovije

Hrvatska pošta lani isporučila 15 milijuna paketa, dobit 25 mil. eura

Hrvatska pošta je u protekloj godini zabilježila povećanje prihoda i neto dobiti što je rezultat…

1 sat prije

Preminula Manca Košir, pamtimo ju po liku Janice iz kultnog filma “Breza”

Poznata slovenska novinarka i glumica Manca Košir preminula je u 77. godini, objavili su slovenski…

2 sata prije

Talijani pišu: Dinamo bi ovog ljeta mogao ostvariti najveći transfer u povijesti

Dok se Dinamova momčad priprema za derbi s Rijekom (nedjelja, 19.30 sati), dio inozemnih medija…

2 sata prije