Kategorije HrvatskaNaslovna

Letica o Hasanbegoviću: Plenković je trebao poštovati volju birača!

Širi dalje

Politički analitičar dr. Slaven Letica komentirao je Plenkovićev izbor ministra kulture.



“Ante Starčević, Mak Dizdar, Arsen Dedić, dr. Franjo Tuđman, dr. Zlatko Hasanbegović i – Andrej Plenković

Brojni ljudi, među njima i neki bivši ministri i ministrice HDZ-a, zaustavili su me jučer i danas na zagrebačkim ulicama i trgovima, pitajući me mislim li je li Andrej Plenković pogriješio kad se je po kratkom postupku (nakon razmjene šest rečenica i 30-tak sekundi) “riješio” bivšega ministra kulture, povjesničara dr. Zlatka Hasanbegovića.

Moj je odgovor potvrdan: pogriješio je. Brojni su argumenti za takav odgovor.

Daleko je najvažniji: poštivanje volje birača! Naime, stavljanjem dr. Zlatka Hasanbegovića na izbornu listu HDZ-a predsjednik HDZ-a na simboličkoj je i suštinskoj razini naglasio kako je PRAVAŠTVO jedan od ključnih stupova na kojima počiva svjetonazor, doktrina i program te stranke.

Za brojne birače HDZ-a, ali i za pravašku “rakovu djecu” ime i prezime dr. Zlatka Hasanbegovića na izbornoj listi HDZ-a bio je razlog zbog kojeg nisu glasovali za raznorazne pravaške liste, već za HDZ.

Andrej Plenković očito nije imao vremena i volje ozbiljno razmisliti o “Fenomenu Hasanbegović” kojeg su samozvani kulturanjaci 2016. i “liberalni” umnici proglasili NAZADNJAKOM i “IKONOM KRAJNE DESNICE”: proustaškim i muslimanskim čudakom i mistikom.

Da je barem deset minuta ozbiljno porazmislio o samom dr. Zlatku Hasanbegoviću i “Fenomenu Hasanbegović”, Andrej Plenković predložio bi bivšeg ministra kulture za ministra bez lisnice u svojoj vladi zaduženoga za sve projekte i programe RASVJETLJAVANJA I SUOČAVANJA (POLITIČKIH I ETNIČKIH) HRVATA S PROŠLOŠĆU TE ZA SURADNJU SA SUSJEDNOM BOSNOM I HERCEGOVINOM I – ISLAMSKIM SVIJETOM.

Mojim facebook prijateljicama i prijateljima predlažem da o složenosti “Fenomena Hasanbegović” razmišljaju slušajući stihove slavnom Hrvata islamske vjeroispovijesti Maka Dizdara i glazbu Hrvata pravoslavnih i katoličkih duhovnih i umjetničkih nadahnuća Arsena Dedića”, napisao je dr. Letica.

Maxportal/Foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Lokomotiva – Rijeka 3:1 Lokosi osigurali Dinamu vodeće mjesto

Lokomotiva je pobijedila Rijeku 3:1 u 32. kolu SuperSport HNL-a u Kranjčevićevoj i napravila ogrman…

30 minuta prije

Krasnec: Milanović je uporno demantirao, a kad je ulovljen u laži, zašutio je!

Novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec, autor knjige “Neprijatelji iz čista mira”, gostovao je u emisiji HTV-a…

5 sati prije

Autor knjige o Milanoviću i Plenkoviću otkrio trenutak koji je odredio njihov odnos

Kada je krenulo neprijateljstvo između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića? Jesu li i u mladosti…

6 sati prije