Marko Ljubić: Poziv na tribinu „Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj“ – u srijedu u 20 sati u Matici Hrvatskoj

Širi dalje

Duboka razmimoilaženja, pa i teški prijepori i sukobi oko temeljnih nacionalnih pitanja, usprkos stabilnoj vladajućoj većini i izbornoj pobjedi relativno desne političke platforme, nameću otvorene rasprave o bitnim pitanjima današnjeg hrvatskog društva, izvan političkih institucija. To je i istodobno razlog za pokretanje nekolicine novih inicijativa, kako na političkom spektru, gdje svejedočimo munjevitom usponu Mosta i Živog zida, tako i na nevladinoj sceni.



Hoće li još uvijek tajnoviti „Projekt Velebit“ čiji je promotor popularni televizijski novinar, urednik i voditelj Markovog trga, Marko Jurič, značiti dobitak na nevladinoj i civilnoj nacionalnoj sceni, ili će to biti još jedan od mnogih nažalost neuspješnih pokušaja na konzervativnom i nacionalnom društvenom spektru, pitanje je koje se postavlja već mjesec dana od kada je Jurič prvi put u svojoj emisiji objavio taj tajnoviti Projekt.

Naime „Projekt Velebit“ je nakon televizijskih najava, promoviran u Rijeci, a u srijedu u 20 sati zajedno s relevantnom Maticom Hrvatskom organizira prvu u nizu tribina i rasprava s temema iz spektra najaktualnijih problema hrvatskoga društva danas.

Tribinu pod nazivom „Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj“, u dvorani Matice Hrvatske, na Strossmayerovom trgu 4 u Zagrebu, organiziraju Matica Hrvatska, Odjel za politologiju i Projekt Velebit. Sudionici rasprave su Jure Vujić politolog i esejist, Zvonimir Hodak odvjetnik i autor već legendarne kolumne „Lijeve Naše“, Tanja Bjelobrajdić, autorica antiratnog romana „Crni kaput“ na temu Vukovara u Domovinskom ratu, Marko Jurič ispred Projekta Velebit, te naš kolumnist Marko Ljubić, koji predstavlja HNiP, udrugu hrvatskih novinara i publicista.

Bit će to prigoda na jednom mjestu čuti nekolicinu relevantnih hrvatskih intelektualaca konzervativne provenijencije o višegodišnjem izrazito prisutnom pitanju hrvatskoga društva, na koje još uvijek u Hrvatskoj, pogotovo u institucijama koje značajno utječu na formiranje medijske i kulturne paradigme u zemlji, nema cjelovitog i prihvatljivog odgovora. S obirom na profil gostiju koji relevantno mogu govoriti o medijskim, politološkim, pravnim i kulturnim aspektima problema, očekivati je da se na tribini čuju zanimljivi stavovi i prijedlozi, bitni drugačiji od prevladavajućega ljevičarskog mainstreama danas.

Maxportal/Narod.hr

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije