Kategorije HrvatskaNaslovna

Ropstvo u Zagrebu: Osam godina ga tukao i tjerao na prosjačenje

Širi dalje

PROTIV 50-godišnjeg Zagrepčanina koji je čak osam godina imao robovlasnički odnos prema 67-godišnjem muškarcu također iz Zagreba u unajmljenom stanu i tjerao ga na prosjačenje u Zagrebu podnesena je optužnica, priopćio je DORH. Kada bi se oštećenik tome usprotivio, nasilnik bi ga fizički napadao. Od 2005. do rujna 2013. godine na nesreći 67-godišnjaka, koji mu je dnevno predavao oko 700 kuna, zaradio je više od milijun kuna.



“Gazda” je oštećeniku kupovao hranu, cigarete i piće, a ostatak zadržavao za sebe, a kada ne bi bio zadovoljan isprošenim novcem,tukao ga je i prijetio da će ga raskomadati, staviti u vreću i baciti u Savu. Zatočenik je nekoliko puta pokušao pobjeći, ali ga je okrivljenik uvijek pronašao na mjestima na kojima se okupljaju beskućnici.

U studenome prošle godine uhićeno je 40 osoba u akciji “Oliver Twist” u cilju sprječavanja ropstva i trgovine ljudima, među kojima i šestero djece te dvojica maloljetnika. Za 50-godišnjaka je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te oduzimanje imovinske koristi od najmanje1,018.500 kuna.

MP/Foto:Ilustracija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

59 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

2 sata prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

4 sata prije