Kategorije Novac

Bio je prvak Europe s Njemačkom, igrao dva svjetska finala, a danas je socijalni slučaj

Širi dalje

Tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća Eike Immel glasio je za jednog od najpoznatijih njemačkih nogometaša, a sudjelovao je u osvajanju europskog prvenstva 1980. godine ( Z. Njemačka – Belgija 2:1)



Uz to, Imeel je igrao dva finala svjetskih prvenstava 1982.  (Italija – Njemačka 3:1) i 1986. godine gdje  bila bolja Argentina s Maradonom rezultatom 3:2.

Slavni nogometaš koji je branio u Manchester Cityu danas je sa 63 godine socijalni slučaj i prima pomoć u iznosu od 563 eura mjesečno, ispričao je u serijalu ‘Govorimo o novcu’ .

Immel je je rekao da mu na kraju mjeseca kada pokrije sve troškove ostane svega mizernih 2.69 eura. Nijemac je bio vratar, a branio je na golu Borussije Dortmund, Stuttgarta i Manchester Cityja u kojem je završio karijeru. U dresu reprezentacije Zapadne Njemačke upisao je 19 nastupa.

Sa Stuttgartom osvojio je Bundesligu 1992. godine i njemački Superkup, a 1989. godine igrao je u finalu tadašnjeg Kupa Uefe.

Eeike Immel/ Foto: vfb.de

Za vrijeme igračke karijere Immel je zaradio velike novce. Priznao je kako je živio luksuzno i kako nikad nije znao brinuti o sebi. Za sebe kaže kako nikad nije krpom obrisao pod, ne zna niti kuhati.

– Nikad nisam u životu obrisao pod, a ne znam ni kuhati. Poslovi kao što su pranje i čišćenje su mi strani, a ne znam koristiti niti perilicu rublja.. Ali zato što treniram djecu u lokalnoj zajednici gdje volontiram mi gazdarica lokalnog restorana dozvoljava da naručim za jelo što želim na dnevnoj razini – otkrio je.

Po završetku igračke karijere Immel je neko vrijeme radio kao trener niželigaša Heilbronna između 1998. i 2001. godine. Kasnije je surađivao s Christophom Daumom u turskom velikanu Fenerbahčeu kao trener vratara, radio je još u Bešiktašu i bečkoj Austriji, ali onda je zapao u financijske probleme te je 2008. godine proglasio osobni bankrot.

D.M. /Foto: YouTube

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

U Bleiburgu služena misa za sve žrtve Bleiburške tragedije

Euharistijsko slavlje za sve žrtve Bleiburške tragedije i križnih puteva s kraja Drugoga svjetskog rata,…

9 sati prije

Salveta na kojoj je Messi potpisao za Barcelonu prodana za 888.000 eura

Salveta na kojoj je Lionel Messi 2000. potpisao pristanak za dolazak u FC Barcelonu prodana…

10 sati prije

Sabor sa 79 glasova potvrdo novu vladu Andreja Plenkovića

Mjesec dana od izbora Hrvatska je dobila novu Vladu, treću kojoj je na čelu Andrej…

10 sati prije