Kategorije Novac

U Splitu službeno otvoren Dalmatia Tower, najviša zgrada u Hrvatskoj

Širi dalje

Najviša  građevina u Hrvatskoj – splitski Dalmatia Tower – službeno je u utorak navečer, na Dan grada Splita i blagdan sv. Duje, svečano otvorena. Visok je 135 metara i vrijedan 110 milijuna eura.



Projektirao ju je arhitekt Otto Barić, visoka je 135 metara i dobitnica je dviju međunarodnih nagrada: European Property Awards u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene te International Property Award za najbolji projekt u kategoriji razvoja.

Ima 214 soba i apartmana, unutarnji bazen na 17. od ukupno 30 katova, potom SPA, saunu, parnu sobu, velik prostor za sastanke i fitness-centar koji je otvoren non-stop.

U sklopu kompleksa u srpnju je prošle godine svoja vrata gostima otvorio AC Hotel kao dio portfelja najvećeg svjetskog hotelskog lanca Marriott International, koji je prvi predstavnik svog brenda u Hrvatskoj, čime je trasiran put za posve novu hotelsku i turističku industriju.

Investitor: U Dalmatia Toweru radi gotovo tisuću ljudi

Iako je Dalmatia Tower u funkciji deset mjeseci, cijeli se kompleks sada predstavlja javnosti uz raskošan program.

Investitor Josip Komar

ističe da u Dalmatia Toweru radi gotovo tisuću ljudi, od čega najmanje 700 iz područja visokospecijaliziranog IT-ja.

“Uz AC Hotel ovdje posluju i mnoge međunarodne kompanije, a upravo je to ono što smo htjeli postići. Željeli smo urbanistički, turistički, ali i korporativno repozicionirati Split i stvoriti konture budućeg razvoja grada. Dalmatia Tower bez sumnje predstavlja monumentalnu urbanističku i arhitektonsku vrijednost moderne Dalmacije, spajajući suvremeni minimalizam s antičkim nasljeđem Splita u harmoničnu cjelinu”, kaže Komar.

Objašnjava da prošle godine usred sezone nije bilo logističkih i vremenskih mogućnosti za organizaciju svečanog otvorenja, pa su se potrudili da sve bude na nivou jer je, kako kaže, riječ o projektu koji je izuzev Pelješkog mosta najveće arhitektonsko postignuće u posljednjem desetljeću.

Na otvaranju Božinović, veleposlanica Rayes

Na vrhu Dalmatia Towera instaliran je laserski show, a preko cijele zgrade alpinisti su raširili hrvatsku zastavu koja je pratila nogometaše na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru.

Uzvanike će zabavljati Gibonni, a sve će završiti spektakularnim vatrometom.

Na svečanosti su i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, veleposlanica SAD-a Nathalie Rayes, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonći Glavina, kao i niz poznatih lica iz svijeta estrade, sporta, poduzetništva, politike i kulturnog života Splita i Hrvatske.

Hina/Foto: Press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

35 minuta prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

5 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

5 sati prije