Kategorije Premium sadržaj

Anušić: Izgradnja Gimnazije, vrijedna 15 mil. eura, ide po planu

Širi dalje

Izgradnja I. gimnazije Osijek vrijedne oko 15 milijuna eura odvija se prema planiranoj dinamici i za godinu i pol imat ćemo novu i potpuno opremljenu školu, poručio je u utorak osječko-baranjski župan Ivan Anušić tijekom obilaska gradilišta.



“Objekt će imati trodijelnu dvoranu i druge sadržaje koje najelitnija srednja škola na području Županije mora i treba imati, a učenike u njoj očekujemo već školske 2024./2025. godine, kazao je Anušić dodajući da se trenutno izgradnja financira isključivo iz proračuna županije.

Gradnja škole započela je u studenom prošle godine, a prema riječima inženjera gradilišta Petra Dominkovića u tijeku je završna faza temeljenja konstrukcije, koju zbog specifičnog terena odlikuje postavljanje puno pilota, ali i izvođenje armirano-betonskih radova, radova oko objekata na budućim parkiralištima i sportskim terenima te postavljanje instalacija odvodnje.

Radove izvodi zajednica ponuditelja Projektgradnja plus d.o.o. i Osijek-Koteks d.d., a rok njihova završetka je 24 mjeseca.

Pročelnica Upravnog odjela za investicije i razvojne projekte Županije Gabrijela Čurković tvrdi da projekt I. gimnazije Osijek obuhvaća školsku zgradu sa školskom sportskom dvoranom, sportske terene, parkiralište, pješačke i zelene površine.

“Školska zgrada ima neto površinu 4.500 četvornih metara, a dvorana 2.500 četvornih metara. Na prvom katu bit će 17 učionica s kabinetima te ostali servisni prostori za nastavu, a u prizemlju knjižnica, servisni dijelovi, uredi ravnatelja i stručnih službi, zbornica i prostori za izvannastavne aktivnosti”, objasnila je Ćurković.

Nastavno-sportska dvorana je trodijelna, a uz nju je gimnastička dvorana s gledalištem. Uz objekt predviđeni su vanjski prostori za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, staza za trčanje 115 metara dužine i 5  širine, zaletište za skok u dalj s jamom, vježbalište sa spravama, poligon s preprekama, dva igrališta za košarku, igralište za rukomet, što će naravno biti dostupno i građanima.

Grad Osijek je partner Osječko-baranjske županije na projektu I. Gimnazije, tako što su ranije prenijeli pravo vlasništva nad zemljištem na Županiju, a iz gradskog proračuna je napravljena i pristupna cesta.

Hina/Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije