Kategorije Premium sadržaj

Dado Milinović ide na izbore s Domovinskim pokretom

Širi dalje

Darko Milinović, bivši ministar u HDZ-ov Vladi, danas predvjesnik stranke Lipo, prije dva tjedna je najavio da ide na parlamentarne izbore, a danas nam je s neslužbeno potvrđeno da će se za Sabor boriti  u koaliciji s Domovinskim pokretom.



Nakon isključenja iz HDZ-a Milinović je osnovao regionalne stranku LiPO ( Lika, primorje i otoci), kaže ima oko 2.000 članova, a na županijskim izborima osvojili su oko 10 tisuća glasova.

Nekad ministar, danas vijećnik u Županijskoj skupštini, u podcastu Krešendo kod Hrvoja Krešića prije dva tjedna je najavio je da se vraća u državnu politiku i da će se natjecati za Sabor.

Željeli smo provjeriti više pojedinosti o suradnji s Domovinskim pokretom, hoće li biti na njihovoj listi, ili će biti riječi o stranačkoj koaliciji, a  Milinović, koji je danas dežurni i obavlja porode, kratko nam je odgovorio:

“U završnim smo pregovorima koje bi trebali finalizirati idući tjedan. U svakom slučaju idemo na izbore i očekujem potvrdu dobrih rezultata sa županijskih izbora. Ne mogu duže pričati jer idem u ordinaciju na porod”, telegrafski je prenio Milinović.

Domovinski pokret i  Darka Milinovića inače mnogo toga povezuje. I jedna i druga stranaka u većini je sastavljena od bivših HDZ-ovaca ( i drugih stranaka desnice), a velika podudarnost stavova vezana je za Istanbulsku konvenciju.

Penava je ovaj tjedan najavio da će, ako osvoji vlast, deratificirati Istanbulsku konvenciju, a Milinovićev sukob s HDZ-om započeo je kad na Predsjedništvu stranke glasovao protiv prijedloga da se u Saboru usvoji Istanbulska konvencija.

Očekuje se da će Milinović biti na listi ( možda čak i nositelj) u 7. izbornoj jedinici gdje će mu  glavni takmac biti HDZ-ov Tomo Medved.  

M.M. /Foto: YouTube

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Hrvatica iz Beograda donosi zlato, imamo prvakinju Europe

Posljednjeg dana prvenstva Europe u taekwondou koje se održava u Beogradu 17-godišnja članica splitskog Marjana…

9 sati prije

Najbolji komentar Eurosonga dao je Zlatko Hrkać: Benefit je neusporediv

Zlatko Hrkać (suosnivač Sofascore) na svom je Linkedln profilu napisao jedan od najboljih komentara na…

10 sati prije

Tisuće ljudi dočekale Lasagnu na Trgu, njemu su potekle suze

Marko Purišić – Baby Lasagna u nedjelju je na ispunjenom zagrebačkom Trgu bana Jelačića otpjevao…

13 sati prije